Първата дама Десислава Радева дойде инкогнито в СУ "Емилиян Станев" | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Първата дама Десислава Радева дойде инкогнито в СУ „Емилиян Станев“

Публикувана на: 10.11.2017г. 441 прегледа

ПЪРВАТА ДАМА НА БЪЛГАРИЯ ДЕСИСЛАВА РАДЕВА БЕШЕ В СУ „ЕМИЛИЯН СТАНЕВ“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Там тя разговаря с тийнейджъри по темата за съвременното будителство. Срещата на Десислава Радева беше разгласена в последния момент заради желанието на г-жа Радева да остане насаме с учениците.

Повече от 100 деца от СУ „Емилиян Станев“, Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“, Природо-математическата гимназия „Васил Друмев“, Гимназията по моден дизайн и двете средни училища „Вела Благоева“ и „Владимир Комаров“ участваха в непринудената и неофициална дискусия с Десислава Радева.

Първата дама пожела на срещата й с учениците да няма нито учители, нито директори, за да може децата свободно да изразят мненията си по въпросите и темите, към които тя ги насочваше. Срещата започна с изпълнение на духовия оркестър на училище „Емилиян Станев“ и след това продължи повече от час при закрити врати и абсолютно ограничен достъп за възрастни.

СРЕЩАТА В НАЙ-ГОЛЯМАТА ТЪРНОВСКА ГИМНАЗИЯ Е ЧАСТ ОТ ГОЛЯМАТА КАУЗА, с която се е заела съпругата на президента Румен Радев – Десислава. Първата дама на България вече е регистрирала гражданско сдружение „Живата вода на България”, чиято цел е да работи за опазването на традициите, фолклора, занаятите и обичаите. Освен това организацията ще работи в помощ на културни инициативи и в подкрепа на изкуството и литературата.

Сн. интернет

loading...

Коментари за "Първата дама Десислава Радева дойде инкогнито в СУ „Емилиян Станев“"

  • 09.11.2017 в 15:04

    Нямам против идеята на Първата дама да се скрие от “ публичността“ на своите срещи, дано този подход има повече ефективност….Бих попитал какъв точно специалист е дамата и как точно смята, че може да помогне на културата и образованието??? Другото е отново някакъв вид PR, от който полза вероятно има само тя самата, но…бъ лгарската култура/ в частност т ърновската/ едва ли…

    Отговор
  • 10.11.2017 в 18:41

    Безумие е това и на този натегач ,който я поканил,че е насаме без учители и родители,на закрити врати да не присъстват..основала била …Ами утре ако основе фондация „Децата за българо-съветската дружба“?Още една Людмила .

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *