5 четения

ВРЕМЕТО в понеделник, 13 ноември: Променлива облачност, слаби превалявания

През нощта ще има променлива до значителна облачност и на места е възможно да превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от югоизток. Възможни са временни усилвания на вятъра до силен. Минималните температури ще бъдат между 8 и 11 градуса. За В. Търново се очаква минимална температура 10 гр.

През деня времето ще се променя динамично – ще има променлива облачност с временни увеличения до значителна и на отделни места е възможно да превали слаб дъжд. На повечето места ще духа слаб до умерен вятър от югоизток. На места вятърът ще се усили и ще бъде от юг (фьон). Максималните температури ще бъдат между 14 и 17 гр., в местата с фьон – до 20 гр. За В. Търново се очаква максимална температура 18 гр.

Атмосферното налягане преди обяд ще се понижава, след обяд ще се повишава.

Над западните и централните части на Стара планина ще има значителна облачност и на места е възможно да превали слаб дъжд. Ще духа силен до бурен вятър от юг-югозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 14 гр., на 2000 м. – около 9 гр.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 22.8 гр. през 1963 г., а най-ниската измерена минимална температура е минус 8.9 гр. през 1988 г.

Слънцето ще изгрее в 7 часа и 7 минути и ще залезе в 16 часа и 57 минути.

Фаза на Луната: пет денонощия преди новолуние.

 

Дежурен синоптик: Николай Ятански

 

НИМХ – Филиал Плевен

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *