Спорт

Борислав Колев донесе сребро от Балканското първенство по борба

Втора вицешампионска титла от балканско първенство по свободна борба спечели великотърновският клуб „Илия Павлов“. След като Ивайло Нанчев се окичи със сребро на Балканиадата в Бурса за юноши старша възраст, съотборникът му Борислав Колев повтори успеха, но в Словения. Там се проведе шампионат на полуострова за кадети, в който се включиха състезатели от 13 държави. В Мурска Суботица възпитаникът на треньора Мирослав Колев се сбори здраво в категория до килограма. По пътя към финала Борислав победи състезатели от Македония и Румъния, съответно с 11:6 и 14:13 технически точки. В схватката за златото великотърновският талант бе преборен от съперник от Турция не без реферска тесла. Състезателят от старата столица бе ощетен още в началото на срещата, а подадената контестация не бе уважена и след 5:0 точки за турския борец обратът бе невъзможен.

В събота момчетата на Мирослав Колев участваха в народни борби в севлиевското село Петко Славейково. Ивайло Нанчев победи при юношите и мъжете, а Борислав Колев спечели схватките при кадетите.

Денис Желев е първи при момчетата, надделявайки на финала над съотборника си Георги Христов. Александър Желев се класира втори при децата до 40 килограма, в същата възраст Дани Спасов е трети до 35 кг.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *