6 четения

Благотворителен концерт „За децата от децата“ подготвя в сряда КНСБ

БЛАГОТВОРИТЕЛЕН КОНЦЕРТ „ЗА ДЕЦАТА ОТ ДЕЦАТА”, В КОЙТО ЩЕ УЧАСТВАТ МАЛЧУГАНИ ОТ ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ, ученици и възпитаници на музикалните, танцовите и театралните школи, подготвя Регионалният съвет на КНСБ във Велико Търново.

Идеята се родила от необходимостта от спешно лечение на млади хора, страдащи от различни заболявания, каза Иванина Янкова, председател на съвета. Инициативата е подкрепена и от председателя на Общинския съвет Венцислав Спирдонов, който призна, че ако целта на благотворителната акция се осъществи, подобни концерти могат да станат традиция, с която да се набират средства, които да се съхраняват във фонд за спешно финансиране на лечение за дадено дете.

Концертът е на 15 ноември от 18.00 часа на сцената на Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов”, а желание за безвъзмездно участие са заявили десетки детски формации. От началото на седмицата деца и родители от детските градини и центровете за работа с деца са започнали да изработват картички, които срещу цена от пет лева ще бъдат входен билет за детския спектакъл. Във фоайето на театъра ще бъде организиран благотворителен базар в навечерието на концерта. Събраните средства ще бъдат преведени по три банкови сметки, открити за спешно лечение на млади хора от Велико Търново. Тъй като инициаторите не са сдружение, средствата ще бъдат разпределени по равно в трите сметки чрез благотворителния фонд „Проф. д-р Желязко Христов”, уточни Иванина Янкова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!