Гимназията по туризъм с награди от национален ученически конкурс "Родолюбие" | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Гимназията по туризъм с награди от национален ученически конкурс „Родолюбие“

Публикувана на: 14.11.2017г. 136 прегледа

ПЕТИМА ВЪЗПИТАНИЦИ НА ПРОФЕСИОНАЛНАТА ГИМНАЗИЯ ПО ТУРИЗЪМ „Д-Р ВАСИЛ БЕРОН“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО са се преборили за награди от XXV Национален ученически конкурс под наслов „Горди с историята и духовните си достижения – 10 години България в европейския съюз“. 144 тийнейджъри са заявили участие в конкурса, но до финала са достигнали 90. Петима от тях са ученици на търновската гимназия и всички те са били отличени от журито.

Единадесетокласничката Румяна Иванова получи специалната награда на Министерството на образованието и науката. Румяна учи в специалност „Организация на туризма и свободното време“ и в конкурса се е представила с презентацията „Празници в България“, в която разказва за историята и традициите на някои от празниците в България.

Специалната награда на Българска генеалогична федерация „Родознание“ получи Янислав Василев, ученик от XI „г” клас, специалност „Кетъринг“. Той е успял да се пребори за отличието с презентацията си „В пантеона на безсмъртието“, която представя живота и делото на доктор Васил Берон – патрон на гимназията по туризъм.

Мине Алит, която е ученичка в XI „б” клас, специалност „Кетъринг“, е получила трета награда за реферата си „Търновград – извор на духовност“.

Журито на конкурса е наградило и Теодосия Иванова, ученичка от XI „б” клас, специалност „Кетъринг“, с грамота. Момичето е впечатлило комисията с реферата си „Българската шампания“, в който разказва за родния си град Сухиндол.

Второ място за презентация е получила Мариела Иванова, ученичка от XII „а” клас, специалност „Организация на хотелиерството“. Абитуриентката участва в състезанието с видеото си „Обектите на ЮНЕСКО в България“ и прави виртуална екскурзия до всички забележителности.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *