Мерят безплатно кръвна захар в Горна Оряховица | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Мерят безплатно кръвна захар в Горна Оряховица

Публикувана на: 14.11.2017г. 53 прегледа

По повод Световния ден за борба с диабета в Горна Оряховица ще има безплатни измервания на кръвна захар на 14 ноември. Тестовете ще извършват медицински специалисти в интервала от 10:00 до 13:00 часа пред сградата на общината. Пробата се взима с убождане на пръста, а резултатите ще бъдат готови на момента. Хората с нарушения на стойностите ще бъдат насочвани към ендокринолог, който да направи обстоен преглед. Ранното диагностициране на болестта позволява овладяването й навреме. Тези пък, които са с повишени стойности, създаващи риск към разболяване от диабет, ще бъдат консултирани как да променят начина си на живот, за да запазят здравето си.

На 27 ноември, отново в железничарския град, мобилна лаборатория от Австрия заедно с екип от медици ще бъдат на разложение на хората от 9:00 до 14:00 часа. В нея ще извършват безплатни измервания на кръвната захар, холестерола и кръвното налягане. Манипулационната на четири гуми ще бъде ситуирана на паркинга срещу хотел „Амбарица“.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>