Незрящо момиче от В. Търново и Орхан Мурад представят песен – послание към обществото | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Незрящо момиче от В. Търново и Орхан Мурад представят песен – послание към обществото

Публикувана на: 14.11.2017г. 207 прегледа

Дуетното изпълнение е по повод Международния ден на слепите хора

 

„Вярно куче – Аватар” е името на песента послание на Орхан Мурад и Кристиана Кирилова от школа New Voices, с която двамата се опитват да привлекат вниманието на всички българи към проблемите на хора с увредено зрение. Те представят дуета си по повод Международния ден на незрящите, който съвпада с Международния ден на добротата – 13 ноември. Изпълнението им е апел към здравите хора, които виждат света нормално, но не могат да вникнат в трудностите, които изпитват лицата с нарушено или напълно липсващо зрение. Песента е посветена на най-верния помощник на слепите – кучето водач, благодарение на който се справят в ежедневието си. Криси и Орхан създали и изпели в студио композицията преди две години, но едва сега успели да заснемат видеоклип към нея. Кадрите са направени в лятната градина на атракцион „Калоянова крепост“ в Арбанаси, а специално участие взема впечатляваща немска овчарка. Музиката на песента е дело на Орхан Мурад, текстът е на Владимира Велинова от ансамбъл „Българе“, а режисьор на клипа е Стойо Попов. Видеото може да бъде видяно в най-голямата световна платформа за клипове Youtube.

Криси е на 13 години, живее заедно със семейството си в къща в Шереметя, обградена от любовта на родителите си и многобройни домашни любимци. Въпреки увреждането на зрението си, тя влиза в училищната стая като всички останали деца, а не избира обучение в специализирано училище. Нейната музикална педагожка Петя Кръстева, която е подготвила поп певицата Михаела Филева за голяма сцена, казва, че Криси има уникален слух. Гласовитото момиче има награди и грамоти от многобройни певчески конкурси у нас и зад граница. Участвала е в кастингите на „Българската Евровизия” и „Х фактор”. В репертоара на момичето намират място едни от най-красивите български песни, които, в съчетание с прекрасния й глас, карат слушащите да настръхват. „Душа” на „Диана експрес” и „Арлекино” на Емил Димитров в нейно изпълнение неведнъж са просълзявали жури и публика.

Галина ГЕОРГИЕВА

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *