Търновчета изпратиха писмо до САЩ, за да подкрепят болно от рак дете | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Търновчета изпратиха писмо до САЩ, за да подкрепят болно от рак дете

Публикувана на: 14.11.2017г. 216 прегледа

ГАБРИЕЛА ТИНЧЕВА И ГЕРГАНА ЦАНЕВСКА ОТ СТАРАТА СТОЛИЦА РЕШИХА ДА ЗАРАДВАТ С ПОСЛАНИЕ ЗА КОЛЕДА 9-ГОДИШНИЯ ЯКОБ ТОМПСЪН. За целта двете сами изработили и надписали картички, които до 10 работни дни ще пристигнат на адреса на семейството на Якоб.

Момченцето е в американския град Портланд, щата Мейн, и е в четвърти, последен стадий на болестта невробластом. Преди седмица телевизия CNN излъчи репортаж за тежката съдба на малчугана, който обиколи света и предизвика съчувствието на милиона хора. В него родителите споделят заключението на лекуващите го доктори, които съобщили през октомври, че на момченцето му остава само месец живот и вероятно няма да успее да дочака Коледа. Затова на семейството му хрумнала идеята да организира по-рано Рождество Христово. Якоб пожелал и други деца да празнуват с него, като му изпратят картички, по възможност с изображение на любимото животно на детето – пингвин. За 5 дни той получил писма от всички континенти без Европа. По тази причина двете 6-годишни момичета от Велико Търново се захващат да изпълнят желанието му и в колекцията да има картички и от България.

През уикенда сами нарисували картичките с пингвин и измислили посланията, а майката на Гери превела текстовете на английски език.

pismo (1)Писмото на Габи гласи: „Здравей, малък Якоб! Поздрави от всички български деца. Аз съм Габриела и ние всички ти пращаме цялата си чиста и невинна сила! Знаем, че ще се оправиш и ще станеш един добър човек. Весела Коледа и не забравяй – чудесата са по Коледа“. Посланието на Гери е: „Здравей, малък Якоб! Здравей от България! Аз съм Гергана и ти пиша, за да ти кажа, че си добре дошъл в нашата страна. Всички добри хора по света се молят за оздравяването ти и вярват в теб, защото си силен и ще победиш в тази битка. Трябва да вярваш в чудеса. Коледа носи надежда!“.

Ако и други малчугани желаят да изпратят картичка на Якоб, могат да го направят на следния адрес:

Jacob Thompson

c/o Maine Medical Center

22 Bramhall Street

Portland, ME 04102

USA

 

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *