73 четения

Четирима търновци се включиха в трабант феста в Павел баня

ЧЕТИРИМА ВЕЛИКОТЪРНОВЦИ СЕ ВКЛЮЧИХА В ПАРАДА НА ТРАБАНТИ ПРЕЗ УИКЕНДА В ПАВЕЛ БАНЯ. „Той бе последният за тази година, организиран от национален клуб „Трабант” по повод 60-ата годишнина от създаването на марката. На 7 ноември 1957 г. на пазара е пуснат първият трабант”, разказа народният представител доц. Милен Михов, който бе един от участниците в парада. За годишнината в курортното градче се събраха любители на марката от цялата страна с общо 60 автомобила, сред които лимузина, снегорин, джипове, кабрио.

Доц. Милен Михов е известен с любовта си към немската марка. Преди време заедно със свои съмишленици създадоха ретро клуб „Трабант”, на който стана председател. Разказва, че първата му кола е именно трабант, купен преди близо 30 години. Определя я като практична, удобна и лесна за поддръжка кола. И дори паркира компактното возило пред парламента.

По негова идея в Народното събрание бе обсъдено предложението му за законови промени, с които да се въведе специален ред за регистрирането на ретро автомобилите. За такива се приемат колите в състояние, близко до фабричното, и с работещи системи. Очаква се промените да бъдат одобрени от парламента, което ще позволи на ретро автомобилите да се движат по пътищата на страната, без да се налага при моделите от 60-те и 70-те години да бъдат унищожени оригиналните им номера или да бъдат преправяни с поставянето на колани и стопове, каквито някои по-стари коли нямат, за да бъдат регистрирани в КАТ и пуснати в движение.

ОСТАНАЛИТЕ ТРИМА УЧАСТНИЦИ ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО В ПАРАДА СА БИЛИ КАМЕН ПАРАШКЕВОВ, МЛАДЕН ХРИСТОВ И ИВАЙЛО АНТОВ, КОЙТО СЕ ВКЛЮЧИ С ЖЪЛТО КАБРИО. Именно търновецът Антов може да се похвали с най-много трабанти не само у нас, но и в света. Той е горд собственик на 75 автомобила от марката, като всеки от тях е ремонтиран и в движение.

Весела БАЙЧЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!