Eленчанката Калина Стефанова със сребърен медал от Световното първенство по самбо | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Eленчанката Калина Стефанова със сребърен медал от Световното първенство по самбо

Публикувана на: 14.11.2017г. 159 прегледа

Калина Стефанова постигна поредния си спортен успех. На Световното първенство по самбо в Сочи тя завоюва сребърен медал в категория до 56 килограма, като загуби в неделя на финала от представителката на домакините Татяна Казенюк. Националният отбор участва на турнира с близо 20 състезатели. Еленчанката донесе най-високото отличие за страната ни, другите три медала са бронзови.

Световното първенство в Сочи е най-силният турнир по самбо в Русия. Той се провежда в годината, в която се чества 80-годишният юбилей на този спорт, и премина под патронажа на президента Владимир Путин, самият той джудист и самбист.

Спортната кариера на Калина Стефанова започва от спортен клуб по джудо „Ипон 87“ в родния й град Елена с първи треньор Иван Мирянов. Тя е двукратен световен шампион, притежател на сребърен медал от европейските игри, носител и на още много отличия в самбото. Определяна е като най-техничния български състезател сред жените. Калина е най-младият почетен гражданин на Елена.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *