14 четения

Южноафриканска църква съпровожда литургиите с алкохолни запои

В южноафриканския град Йоханесбург беше основана църква, която съпровожда литургиите с алкохолни запои, на които се сервират големи количества бира и концентрати, пише сайтът Лайф
Службите, извършвани от чернокожия свещеник Циеци Макити, се извършват в местната кръчма от 11 до 15 часа. Според самопровъзгласилия се епископ на църквата Габола, споменатия преподобен Макити, хората, които пият и се кръщават с бира, са по-щастливи и смирени от останалите.
Интересното в случая е, че за два месеца новата църква се сдобила с цели 500 миряни и техният брой продължава да расте. Но засега на литургиите присъстват само мъже.
Епископ Циеци обяснява тази дискриминация с факта, че черпещите се мъже могат да причинят на дамите известни притеснения. „Ние ще позволим на жените да присъстват на литургиите по-късно, когато нашите миряни бъдат по-добре подготвени“.
Отбелязва се, че кръщенетата в новия Божи храм могат да се извършват със всякакви питиета. „Ако пиете бира, ще бъдете кръстени с бира. Същото важи и за употребяващите сайдер и други алкохолни напитки“, изтъква епископ Циеци.
В социалните мрежи се появиха иронични коментари относно новия храм.

ИЗТОЧНИК: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!