Половин век в хандбалния елит на България ще чества догодина „Етър-64“

Великотърновският клуб е с най-много картотекирани състезатели в двата пола в страната

Половин век в хандбалния елит на България ще чества догодина великотърновският клуб „Етър-64“. Новината съобщи президентът на клуба Атанас Атанасов по време на среща на отбора с феновете. Събитието се проведе в клуб „Седем“, където домакините изненадаха състезателките с красива торта с емблемата на „Етър-64“. Секцията по хандбал във Велико Търново е създадена през 1964 г., а през 1968 г. за първи път женският отбор влиза в „А“ група, където е неизменно и до днес.

„Няма друг отбор освен баскетболния „Черно море“ в Северна България, който от влизането си в елита да не е изпадал. Догодина ще честваме половин век неизменно в „А“ група, а през 2019 г. – 55 години от създаването на клуба“, разказа Атанас Атанасов.

За последните 20 години жените са спечелили 10 шампионски титли и 13 купи. Осем пъти и двата трофея са влизали във витрината на клуба, тази година за първи път бе направен требъл.

По време на срещата на феновете бяха показани трите купи от 2017 г. – шампионската, на България и на плажен хандбал.

„Освен че са прекрасни хандбалистки, нашите състезателки са много интелигентни и красиви момичета. Винаги играят за победа докрай и никога няма да разберете коя е с контузия или на инжекции – постоянно играят на сто процента. Женският ни отбор в момента е подмладен – погледнахме изцяло към нашата школа. „Етър-64“ е отбор от и на Велико Търново, винаги сме представяли нашия град. Благодарим и на нашите спонсори, без които нямаше да съществуваме“, каза старши треньорът Йонка Генчева, с чиято работа са свързани най-големите успехи на клуба при жените.

От 4 години насам „Етър-64“ развива и мъжко направление и в момента в България е клубът с най-много картотекирани хандбални състезатели в двата пола.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.