С нов търговски комплекс ще се сдобият кварталите "Акация" и "Картала" | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

С нов търговски комплекс ще се сдобият кварталите „Акация“ и „Картала“

Публикувана на: 17.11.2017г. 1213 прегледа

Важна бъдеща придобивка за жителите на великотърновските квартали „Акация“ и „Картала“ ще бъде новият търговски център „Вихрен“, чието изграждане предстои като част от жилищния комплекс „Вихрен“ на предприемача Хилендар Тодоров. Към настоящия момент в този особено харесван район на старата столица е осезаема липсата на място, предлагащо удобно паркиране и безпроблемен бърз достъп до множеството необходими ни стоки и услуги.

По проект и замисъл търговският център е от типа на софийските хали – покрит базар с климатизация и отопление. Неотменна част от подобен обект е супермаркетът, определено фокусиран върху удобството и добрите цени. Сред другите предвидени обекти са включени и пекарна, работеща на място, различни видове прясно приготвени храни за вкъщи, модернизиран рибен магазин, магазини за цветя и подаръци, обширен магазин за домашни потреби, плод-зеленчук на цени на едро.

Други обекти включват сладкарница и сладкарска работилница, предлагаща празнични торти на цени от производител, и детски кът, специален парти център за деца с висококвалифицирани аниматори, както и кафе в традиционен европейски стил. Ще бъде изграден банков офис, спестяващ много време и нерви, свързани с ползване на банкови услуги от офиси, разположени в пренаселената централна част. Предвиден е и офис на „Булсатком“, каси за разплащания на сметки, както и магазин сервиз за електроника и мобилни телефони. Съществува и предложение идея за изнесен център за общински услуги и плащания, което би улеснило в голяма степен жителите на двата квартала.

Очакванията са търговският център да отвори врати в началото на по-следващата година. Обсъждането на идеи за допълнителни предложения продължава.

Николай ПЕТРОВ

loading...

Коментари за "С нов търговски комплекс ще се сдобият кварталите „Акация“ и „Картала“"

 • 17.11.2017 в 11:44

  Тоя е изпечен мошеник, на думи едно на изпълнение друго.

  Отговор
 • 17.11.2017 в 13:21

  Нещо по-конкретно? Или просто плюнка ей така.

  Отговор
  • 17.11.2017 в 16:09

   Просто знам как действа. Ако кажа ще яда бой – не действа по правилата и е супер нагъл.
   Така ,че да трупа милионите и да печели от камилчетата щом няма кой да го контролира.

   Отговор
 • 17.11.2017 в 13:26

  Живея от 5 години в негов блок и съм много довлна от качеството. Като ходим на гости на приятели в други нови апартаменти е страшно!

  Отговор
 • 17.11.2017 в 13:40

  Построяваме блока ,вземаме парата, после вие чакате комплекса. Иначе почти всичко изброено го има и сега 50 метра нагоре. Обаче каква блъсканица ще стане с долните 7 блока след като се построи и този комплекс. Да не ревете после ,че нямало място,че е лудница. Изобщо Картала стана ужас от 3 год. Обръщалото стана паркинг,улиците задръстени с паркирали коли.Презастрои се много,сега и този комплекс…..

  Отговор
  • 18.11.2017 в 7:25

   Не си прав, защото търговският комплекс е на първия етаж на блока – няма как да не бъде построен. Отделно. че освен паркинг за клиенти, има предвидено и място за зареждане, не като при СБА, които скапват цялото движение с криво паркирали бусове и камиони.
   Ако всички останали обекти и блокове бяха така съобразени, движението щеше да е почти европейско.

   Отговор
 • 17.11.2017 в 15:14

  ако някой от Картала си е мислил, че неговия квартал няма да се презастрои, то е както в оня виц:

  „Когато презастрояваха центъра – аз не пртестирах.
  Когато презастрояваха Триъгълника – аз не протестирах.
  Когато презастрояваха широкия център – аз не пртестирах.
  Когато презастроиха Пишмана – аз не протестирах…

  Сега презастроиха и моя квартал, но вече няма кой да протестира.“

  Отговор
 • 17.11.2017 в 15:19

  после ще се чудят ,че нямало работа за всички.Хали има,супер има,една камара магазинчета.Той ще го построй ама балъците дето ще ги купят или наемат помещенията ще си блъскат главите как да изкарат месеца,щото хората са едни и същи в квартала,от центъра или другите квартали няма да се дигнат за чушки и мушката до Картала.

  Отговор
 • 17.11.2017 в 15:36

  По кои членове от ЗУТ ще се строи този мастодонт, след като за среден град ката нашия КиНт-а (коефицента за интензивност на застройката) е 2,0 и максималната височина на сградите е до 15,00 м.???

  Отговор
  • 18.11.2017 в 7:27

   Странно как не си забелязал „Китайската стена“ с ЦБА под него.

   Отговор
 • 17.11.2017 в 15:42

  Този комплекс ще има 2 етажа подземни паркинги и един надземен. За разлика от други строители тук поне е мислено.
  А и още нещо: преди като беше циганско гето по-добре ли беше?
  Хайде мислете малко като плямпате.

  Отговор
 • 17.11.2017 в 21:42

  за циганското гето да, ама можеше нещо по елегантно вместо тоя Универмаг.

  Отговор
  • 21.11.2017 в 15:42

   Ми дай идея де, какво да е ?

   Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *