48 четения

ВРЕМЕТО на 21 ноември, вторник. До края на седмицата променливо, но топло за сезона време

През нощта ще има незначителна облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще бъдат между минус 1 и 2 гр. За В. Търново се очаква минимална температура 1. През по-голямата част от деня ще има незначителна до променлива облачност. Късно след обяд и вечерта облачността ще се увеличи и на отделни места е възможно да превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 7 и 10. За В. Търново се очаква максимална температура 8 гр. Атмосферното налягане преди обяд ще се повишава, след обяд ще се понижава. На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 24.2 гр. през 2013 г., а най-ниската измерена минимална температура е минус 10.2 през 1983 г. Слънцето ще изгрее в 07 часа и 17 минути и ще залезе в 16 часа и 50 минути. Фаза на Луната: две денонощия след новолуние.

В сряда преди и около обяд ще има значителна облачност и на места е възможно да превали слаб дъжд. След обяд облачността ще намалее. Ще духа слаб до умерен вятър от запад. В четвъртък ще има незначителна облачност до ясно и ще духа слаб вятър от западната четвърт. Сутринта на места около р. Дунав за кратко време ще има намалена видимост и значителна ниска облачност. В петък и събота сутринта около водоемите и в районите с котловинен характер на релефа ще има намалена видимост, на места до мъгла и значителна ниска облачност. В полупланинските райони ще преобладава време с незначителна облачност. След обяд навсякъде ще има незначителна до променлива облачност. В петък ще духа слаб вятър от запад. В събота ще духа слаб вятър без определена посока, на моменти ще бъде тихо. В неделя облачността ще се увеличи и преди обяд на места над северозападните райони на Северна България, след обяд и вечерта над централните части на Северна България ще превали слаб дъжд. Ще духа умерен, на моменти силен вятър от запад-северозапад. В понеделник ще преобладава време със значителна облачност, на места ще превали слаб дъжд. Ще духа умерен, на моменти силен вятър от северозапад.

От сряда до края на периода – понеделник, се очаква времето да се задържи относително топло за сезона – минималните температури да бъдат между между 2 и 7, максималните между 11 и 14.

Над западните и централни части на Стара планина във вторник, сряда и четвъртък ще има променлива до значителна облачност и на места ще превали слаб дъжд, над 1800-2000 м сняг. Вятърът ще бъде умерен до силен от северозапад. Максималните температури на 1200 м ще се повишават от 4 във вторник до 7 в сряда. В четвъртък, петък и събота ще има незначителна до променлива облачност и ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури на 1200 м ще се повишават до около 9 -10 гр. в петък и събота. В неделя и понеделник ще преобладава време със значителна облачност и на места е възможно да превали слаб дъжд, над 1500-2000 м – сняг. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Температурите на 1200 м ще се понижават до 2 – 3 в понеделник. През целия период температурите на 2000 м ще бъдат с около 5 по- ниски от тези на 1200 м.

 

 

 

НИМХ – Филиал Плевен, ХМО – В. Търново

Дежурен синоптик: Николай Ятански

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!