Опресниха шофьорските умения на 33-ма служители в бирена компания

20 убити и 205 ранени отчита полицията в областта в Световния ден за възпоминание на жертвите от катастрофи

 

33-ма търговски представители за Северна България на „Загорка“ преминаха опреснителен курс за водачи на превозни средства в края на миналата седмица в старата столица. Инициативата се проведе съвместно с полицията, Съюза на българските автомобилисти и представители на бирената компания по повод Световния ден за възпоминание на жертвите от катастрофи.

Курсът започна с лекция на тема „Пътнотранспортната обстановка на територията на област В. Търново и най-честите причини за пътнотранспортни произшествия“ . След лекционната част участниците имаха изпит на листовки, а след това и на полигон. Най-добре представилите се в теоретичната и в практическата част получиха поощрителни грамоти.

От началото на годината до края на октомври в област В. Търново са регистрирани общо 1167 пътни инцидента, от които 158 тежки, с 20 загинали и 205 ранени граждани. Само през октомври 2017 година на територията на ОД МВР – В. Търново, са регистрирани 124 произшествия, от тях 24 тежки, с 4 загинали и 32 ранени граждани. Основната причина за тежките инциденти остава несъобразената скорост, отчитат от Пътна полиция.

Н. ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *