3 четения

Призови класирания за шахматистите на „Етър“ на турнири през уикенда

През почивните дни състезатели на шахматен клуб „Етър“ се включиха успешно в няколко национални турнира по ускорен шах. Двама от тях се завърнаха с медали. Държавната шампионка за тази година Стефани Бижева спечели златото при момичетата до 8 години на „Б“ турнира в комплекс „Момина крепост“ във Велико Търново с 5 от 7 точки. Тя е шеста в генералното класиране и е най-добре представил се търновски състезател от общо 55 деца до 10 години.

sport 3По същото време в София се проведоха два национални турнира, където „Етър“ имаше свои представители. В неделя бе вторият турнир от веригата „Евро София“, организиран от Националната спортна академия. Участваха общо 76 деца, разделени в 3 групи по категории на контрола 15 мин +2 секунди на ход.

Веселин Чамурков спечели сребърен медал при 8-годишните момчета с 5 от 7 точки и е пети в генералното класиране. Веселин и Слав Чамуркови играха в „Б“ турнира за състезатели с международен рейтинг до 10 години.

Единайсетгодишният Пламен Стоянов пък участва на открит турнир за големи в София и раздели 3 – 4 място с 4 от 7 възможни точки.

В събота Слав Чамурков, Веселин Чамурков и Мартин Кънчев участваха на популярния детски турнир Mall България. Слав набра 4,5 точки, а Веско и Марти по 4 от 7 кръга. Тримата са съответно на 6, 7 и 9 място при 8-годишните момчета. Участваха 64 деца от страната на възраст до 10 години.

„Продължаваме да обиграваме състезателите си и се готвим за следващия турнир. На 3 декември организираме III купа Mall Велико Търново за деца до 12 години. Могат да участват първите 70, подали заявка. Очакват ги много награди и изненади“, коментира треньорката на ШК „Етър“ Светла Йорданова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!