Търновката Ивона Пенчовска след участието си във "Фермата": "Съвсем скоро всичко ще отшуми и хората ще го забравят, но аз винаги ще си спомням с носталгия риалити шоуто" | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Търновката Ивона Пенчовска след участието си във „Фермата”: „Съвсем скоро всичко ще отшуми и хората ще го забравят, но аз винаги ще си спомням с носталгия риалити шоуто”

Публикувана на: 21.11.2017г. 273 прегледа

Преди две седмици представителката на старата столица в риалити формата по бТВ „Фермата” Ивона Пенчовска напусна предаването и се раздели с шанса да спечели 100 000 лв. Тя бе елиминирана по време на дуел от Виолета, макар силите на двете състезателки да бяха почти изравнени. По време на престоя си в шоуто болярката демонстрира завидни стратегически умения, интелект, физическа и психическа издръжливост. 26-годишната търновка сподели пред „Борба”мотивите си за участие в предаването, разказа за преживяванията си в шоуто и какво предстои за нея от тук нататък.

– Ивона, защо реши да се впуснеш в това авантюристично преживяване „Фермата“?

– Влюбих се във формата още докато гледах втория сезон. Участниците и вълнението, което изпитваха някои от тях тогава, ми повлияха от екрана и през целия сезон аз „работех“ заедно с тях, вживявах се в задачите им, трудностите, които срещаха, забавните моменти и естествено, в зрелищните дуели. Още докато гледах, знаех, че ако има нов сезон, ще се кандидатирам. Така и стана.

– По време на формата стана ясно, че си се подготвила много добре за битките. Колко време ти отне и по какъв начин тренираше?

– Накратко, заради работата ми изгледах финалните епизоди през януари, когато се и кандидатирах. Започнах физическата си подготовка, която обаче беше прекъсната два месеца от травма покрай кампанията на Holiday Heroes, тъй като прещипах нерв и имах тежко възстановяване. Спортувах всеки ден, 5 дни в седмицата ходех на фитнес, за да кача мускулна маса, реално подготовката ми без почивката беше около 3 месеца. Как проигравах игрите, за да съм подготвена обаче, ще оставя в тайна.

– Кой беше най-трудният момент за теб в шоуто?

– Най-трудно ми беше в седмицата преди да изляза, докато бях ратай. Имах проблеми с кръста и жлъчката, които ме изкараха от строя и които повлияха на концентрацията ми по време на дуела. През останалото ми време във „Фермата“ бях здрава, сита и щастлива, така че не съм имала трудности освен този момент.

– Ако можеше да върнеш времето назад и да промениш свой ход или решение по време на престоя си във формата, какво би било то?

– По принцип анализирам всички ситуации, така съм устроена, но не бих променила никое от решенията си вътре. Отдавна съм прозряла, че за да си щастлив, не трябва да съжаляваш за нищо, а да търсиш начин да се примиряваш с неща, които са извън контрола ти. Колкото до поведението ми вътре – не съжалявам за нищо, държах се възпитано и добре с всички, дори и с онези, които не го заслужаваха.

– Какво остана скрито за зрителите по отношение на теб самата, тъй като в началото конкурентите ти не те приеха лесно и имаше много обиди и интриги?

-За зрителите мисля, че много неща останаха скрити – като например как се впусках с любов към всяка задача, колко добре се чувствах вътре, как реагирах на провокации от останалите, колко приятелства създадох. Близките ми също са доволни от мен, никой не е разочарован – това е важното за мен. Колкото до това как ме възприемаха участниците, бих казала, че в крайна сметка онези, които исках близо до себе си, ме опознаха и поддържаме връзка и навън, най-вече с Яни и Франческа. Единствено с Дарина не съм разговаряла, защото тя не приема някой друг да е прав в каквато и да е ситуация, затова и не съм търсила комуникация. Връщайки се назад, може би е трудно да се възприеме един уверен, но смирен и кротък човек като мен, който не държеше от първия ден да бъде харесан от всички.

– Как те посрещна светът след излизането от шоуто? Спират ли те по улицата хора, които да ти споделят нещо или да те поздравят за представянето?

– Със сигурност не ми беше комфортно непознати да ме спират и да ме заговарят. В това отношение съм доста срамежлива и трудно допускам хора до себе си, а и внимателно подбирам обкръжението си. Повечето хора са фенове на предаването и ме поздравяват за представянето, за дуелите и достойнството, с което съм играла. Онези, които критикуват, не го правят лично. Говорят пред други хора, коментират или ми пишат във Фейсбук. Знам обаче, че съвсем скоро всичко ще отшуми и хората ще го забравят, а аз ще си спомням с носталгия за „Фермата“.

– Би ли повторила участието си?

– Разбира се! Та аз го написах и в писмото си към фермерите – казах им, че дори и тръгвайки си от „Фермата“ някой да ми предложи да си събера багажа наново и да преживея всичко пак, то ще кажа „ДА!“ на момента. Това щастие и спокойствие, което изпитвах в себе си, са несравними и наистина пожелавам на всички зрители на предаването, а и на всички българи поне частица от тях.

– Промени ли те „Фермата“?

– Коренно – не. Подобри ме в някои отношения. Разбрах, че съм (или пък станах – не знам) доста по-търпелива, отколкото бях. Превъзмогнах доста от фобиите си, както и преборих неща, с които се боря цял живот. Страх ме е от тъмното, мразя буболечки, мръсотия, дори не се хващам с ръце в градския транспорт, много трудно понасям неприятни миризми, ужасно съм гнуслива, не допускам близо или твърде бързо непознати до себе си – физически и емоционално, да не забравя – имам си режим на хранене, без кафе и вино не можех. Вътре обаче ядях не особено разнообразно меню, обаче пък ужасно вкусно; преборих зависимостта си към кафето, справих се при близостта с изпражненията в обора; научих се да доя; работех, докато не си свършех задачите; ставах рано, спях в едно помещение с всякакви непознати – някои хъркащи, други просто не особено приятни и т.н. В крайна сметка, да, чувствам се „подобрена“ и със сигурност ще направя всичко възможно, за да поддържам тази линия на поведение.

-От тук нататък с какво ще се захванеш и продължаваш ли координирането на благотворителни дейности?

– Реално си починах две седмици и след това се върнах към работата си. Тя не може да чака дълго. В момента сме в коледна кампания, ще зарадваме за единадесети път над 5000 семейства в нужда в цялата страна. Работя предимно с млади хора от различни сфери, които носят доброто в себе си и заедно заразяваме хората около нас с него. Започнах работа и по две лични инициативи, които отдавна исках да осъществя, но може би „Фермата“ ме вдъхнови да го направя точно сега

Галина ГЕОРГИЕВА

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *