9 четения

БСП иска местен референдум във В. Търново за такса смет

Червените нарекоха управлението на общината „Сън в лятна нощ“

 

РЪКОВОДСТВОТО НА БСП ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ИСКА ПРОВЕЖДАНЕТО НА МЕСТЕН РЕФЕРЕНДУМ ЗА НАЧИНА, ПО КОЙТО ДА СЕ СЪБИРА ТАКСА СМЕТ ОТ НАЧАЛОТО НА 2019 Г. Социалистите ще настояват допитването да включва конкретен въпрос с трите възможни варианта за събиране на тази такса. Гражданите ще изберат този, който им се струва най-удачен, каза вчера общинският съветник Стоян Витанов. Единият от вариантите е да бъде запазена досегашната наредба, според която таксата за битови отпадъци се определя на базата на данъчната оценка на жилището. Другите опции трябва да се решат с дискусия и да се определи дали да се плаща на броя живущи, или пък гражданите да дават повече за сметка на фирмите и обратно.

ЧЕРВЕНИТЕ СЪВЕТНИЦИ ЩЕ НАСТОЯВАТ И ЗА ЗАПАЗВАНЕ НА ДАНЪЦИТЕ И ТАКСИТЕ ЗА СЛЕДВАЩАТА ГОДИНА. ТЕ ДОРИ ЩЕ ИСКАТ НАМАЛЯВАНЕ НА ДАНЪК МПС, сподели ръководителят на групата в местния парламент Петко Тюфекчиев. Според него приходите по перото надвишават заложените параметри от 3 млн. лв., затова може да се мисли за евентуална оптимизация. Петко Тюфекчиев и колегите му бяха категорични и в това, че за тези огромни суми, които общината събира, гражданите трябва да получават насреща поне добри пътища.

Червените нарекоха двугодишното управление на общината метафорично „Сън в лятна нощ“, а оценката им за тяхната собствена работа звучи като „сизифовски труд до светлината на рампата“.

С. БОЯНОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!