Спорт

Шахматен празник за деца организира на Ксилифор ШК „Асеневци“

Първо издание на детски шахматен турнир за купа „Момина крепост” организира великотърновският клуб „Асеневци“ в местността Ксилифор. Участниците бяха разделени в две групи: „А” турнир за деца до 12 и 14 г. и „Б” турнир за деца до 8 и 10 г. В турнира се включиха 69 деца от страната. Победител в „А” турнира с 6,5 от 7 т. стана представителят на ШК „Асеневци” Лъчезар Колев. В „Б” турнира триумфира гостът от Бургас – Николай Желев, с 6,5 от 7 т. При 8-годишните победиха Красен Грудов и Стефани Бижева. При 10-годишните първите места взеха Николай Желев и Нора Рашева. Лъчезар Колев и Радост Радкова се окичиха със злато при 12-годишните, Емил Тилев и Детелина Христова са първенци при по-големите с две години момчета и момичета.

За децата от школата на „Асеневци” имаше и допълнителни награди. При първокласниците най-добре се представи Милен Цанов, при второкласниците победи Веселин Маринов, при третокласниците първи е Атанас Атанасов, а при четвъртокласниците Берк Ружди. Най-добре представило се дете от клона на „Асеневци” в Павликени е Денислав Христов. Наградата за най-малък участник взе състезателят на домакините Радослав Тодоров, който преди броени дни навърши 7 години.

Наградите на турнира връчи Венцислав Спирдонов, председател на Общинския съвет на Велико Търново. Голямата награда за победителите в турнира бяха квоти за безплатно участие в един от най-големите фестивали по ускорен шах и блиц в Гърция. Турнирът там ще се проведе от 4 до 6 май 2018 г. Организаторите от ШК „Асеневци” ще поемат разноските на победителите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *