4 четения

400 м бракониерски мрежи извадиха доброволци от „Ал. Стамболийски“

Бракониерски мрежи с дължина от близо 400 м извадиха при една от последните си акции доброволци от водите на язовир „Александър Стамболийски“. Ентусиастите, които се включват в нощните акции срещу нарушителите, са членове на Централна рибоопазваща организация, която включва хора от цялата страна. Язовир „Александър Стамболийски”, който е разположен на територията на Великотърновска и Габровска област, е един от най-трудните за охрана обекти. Затова в патрулирането срещу незаконния риболов се включват хора от Велико Търново, Горна Оряховица, Павликени, Лясковец, Габрово и Севлиево. Миналата седмица членове на организацията извършиха съвместна проверка със служител на Изпълнителна агенция „Рибарство и аквакултури“ на язовира. При нощния обход са намерени и извадени от водата две трасета мрежи с обща дължина около 400 метра. В мрежите е уловен и 12-килограмов шаран, който заедно с останалите риби е върнат обратно във водоема.

От ЦРОО призовават всички, които подкрепят действията им срещу бракониерите, да им подават сигнали за нарушителите, гарантирайки им анонимност.

В. ВАЛЕНТИНОВА

Един коментар за “400 м бракониерски мрежи извадиха доброволци от „Ал. Стамболийски“

  • 22.11.2017 в 15:57
    Permalink

    Най-вече ,ще сме благодарни ,на всички който искат да се присъединят ,към организацията, имаме нужда от свежа кръв. И специалните ни благодарности към всички , който ни подкрепят със средства. Благодарим ви.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!