28 четения

Директорът на Хуманитарна гимназия написа стратегия за развитие на училището

СТРАТЕГИЯ ЗА РАЗВИТИЕ НА ПРОФИЛИРАНАТА ХУМАНИТАРНА ГИМНАЗИЯ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ВНЕСЕ В ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ директорът на училището Жоржета Ангелова. Планът, който тя е разработила, беше поискан от общинския съветник от „Реформаторския блок“ Мирослав Трифонов след августовското заседание на местния парламент. Тогава съветниците гласуваха поредното дофинансиране на най-старото училище в града с 35 000 лв.

Изработване и утвърждаване на цялостна концепция за провеждане на образователния процес, обновяване на материалната база, осигуряване на достъп до интернет и монтиране на мултимедия, разработване, спечелване и реализиране на общински проекти са част от дейностите, които г-жа Ангелова е заложила в спасителната стратегия. В плана има още идеи за доразвиване на досегашните традиции и създаване на нови, включително и утвърждаване на символи на гимназията, провеждане на вътрешноучилищни езикови състезания, както и на благотворителни базари. Стратегията се простира на почти 10 страници с идеи как да бъде спасена гимназията, която допреди десетина години беше сред елитните училища в областта.

През последните години обаче училището смени няколко директори и все по-трудно успява да събере ученици за новия си прием. През изминалата учебна година в гимназията имаше едва 34 ученици. Новата учебна година започна с две паралелки с прием след 7 и след 8 клас, но и двата класа са маломерни.

От 2014 г. досега училището е получило 186 000 лв. като дофинансиране.

С. БОЯНОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!