6 четения

Концерт и изложба в Елена за Деня на християнското семейство

Над 50 деца участваха в конкурса „Животът в моето семейство“, организиран от Община Елена и Центъра за подкрепа за личностно развитие по повод Деня на християнското семейство. Инициативата е от седем години, утвърди се като добра традиция не само за проява на творческите заложби на подрастващите, но и за отношението им към семейните ценности.

С чудесните рисунки от конкурса бе уредена изложба, която откри директорът на центъра Мирослав Лазаров. Преди да награди отличилите се малки художници, кметът инж. Дилян Млъзев поздрави децата за труда, старанието и таланта. Той ги посъветва да общуват повече със своите родители и най-близките си хора, чиито грижи, топлина и обич не може да замени и най-перфектният компютър.

Във възрастовата група до 10 години първа награда спечели Аксу Ибрямова, на второ място е седемгодишната Надежда Вълчева, а Любомира Максимова и Алейна Адемова са трети в конкурса. При по-големите, до 15 години, Ерхан Кехайов от основното училище в Константин спечели първа награда за рисунка и за стихотворение. Втора е Анна Ловецкая, а Валентина Иванова и Никол Чолакова са отличени с трета награда. Активно участие с над 20 рисунки взеха ученици от ОУ „Паисий Хилендарски“ в с. Сотиря, Сливенско, които получиха поощрителна награда.

След отриването на изложбата на сцената на Народно читалище „Напредък – Елена-1863“ заедно пяха и танцуваха от шест- до 86-годишни таланти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!