9 четения

59 награди за най-големите добротворци сред учениците в Г. Оряховица

52 ИНДИВИДУАЛНИ И 7 КОЛЕКТИВНИ НАГРАДИ ЗА ДОБРИ ДЕЛА ВРЪЧИ МЕСТНАТА КОМИСИЯ ЗА БОРБА С ПРОТИВООБЩЕСТВЕНИТЕ ПРОЯВИ НА МАЛОЛЕТНИ И НЕПЪЛНОЛЕТНИ НА УЧЕНИЦИ ОТ ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА. Отличията са в рамките на конкурса „Вестители на доброто” и инициативата се провежда за трети път, като идеята е добрите дела да бъдат популяризирани.

Наградите на отличените бяха връчени на специална церемония в общината. Всички присъстващи бяха поздравени от зам.-кмета Йорданка Кушева, която е и председател на местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

52 деца бяха отличени за участието си в различни благотворителни инициативи и кампании, за труда им в лятната археологическа школа, за това, че са станали инициатори на акции за набиране на средства. За своето добротворчество награда получиха и учениците от клуб „Да съхраним българския дух“ от ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“.

Една от колективните награди отиде при ученици от ОУ „Иван Вазов“. Отличие за добротворчество получи V „б“ клас, с класен ръководител Калина Йорданова, за организиране на кампания за събиране на хартия „Да събудим доброто в мен!“. Със средствата от кампанията са закупени здравословни храни за децата, настанени в ЦНСТ в Горна Оряховица. ІV „а“ клас, с класен ръководител Лидия Минчева, получи отличие за събраните и дарени средства за лечението на Преслав Радославов. Техните съученици от ІV „в“ клас, с класен ръководител Петя Байчева, получиха приз за изработването на коледни картички, дарени за благотворителност в ДГ „Ален мак“. Учениците от ІІІ „а“ и ІІІ „б“ клас целодневно обучение, с ръководител Зорница Тагарова, за трета поредна година участват в кампанията „Капачки в действие“. Отличени бяха и учениците от ІІ „б“ клас, с класен ръководител Розалия Нанкова, които засадиха сто дръвчета в парк „Никола Петров“, в училищния двор и в двора на „Захарни заводи“ АД в рамките на кампанията „Хиляда дървета за децата на България“. Награда за добротворчество получиха и второкласниците от ОУ „Климент Охридски“ в Драганово. Децата, с класен ръководител Валя Чолакова, са участвали в кампаниите „Капачки в действие“ и „Книги за смет“.

Един коментар за “59 награди за най-големите добротворци сред учениците в Г. Оряховица

  • 23.11.2017 в 13:21
    Permalink

    Браво дечица. Заразете с добро цялото общество. Отдавна има нужда от Вас. Добре,че ви има.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!