701 четения

Горнооряховски медик холистик лекува с гунафореза

Д-р Живка Алексиева прилага колагенова терапия при травми, възпаления и ставно-мускулни страдания

 

От поне 3 години в големите болници с оздравителни центрове и в най-скъпите SPA курорти на България навлезе италианският иновативен физиотерапевтичен метод за лечение гунафореза. Процедурата често е определяна от пациентите като чудодейна, а единственият сертифициран специалист в региона ни, който я прилага, е д-р Живка Алексиева от Горна Оряховица. Тя е завършила стоматология в София през 1982 година, а 5 години по-късно придобива специалност по детска дентална медицина. Има магистратура „Здравен мениджмънт“ във ВТУ „ Св. св. Кирил и Методий“, а през 2013 година е завършила хомеопатична медицина в европейската хомеопатична школа при Медицинска академия – София. Към компетенциите си дори е прибавила и множество квалификационни курсове за разкрасителни дерматологични процедури и не спира да се усъвършенства в областта на естетичната медицина.

Д-р Алексиева открива свой кабинет по холистична медицина в железничарския град преди 2 години и го определя като място за „гуна терапия“ (физиологично регулативна медицина), конвенционална и алтернативна медицина. Успява да го оборудва с модерна апаратура, немалка част от която лично закупува от Русия.

Голям интерес за пациентите представлява лечението с гунафореза, което дава отлични резултати при борба с дископатия, болки в кръста, травми, възпаления, следоперативни рани, дегенеративни ставни заболявания и много други болести и страдания. Процедурата представлява апаратно вкарване на лечебен колаген в тялото чрез специален апарат за резонансна магнитофореза – гунафорезис. Използва се високочестотно поле и допълнителен гел, който играе ролята на проводник на специалния колаген в тялото. Там той се резорбира в дълбочина до 3 см и така достига до увредения участък. Интервенцията е напълно безболезнена, а продължителността й зависи от индивидуалния проблем на пациентите. „Много бързо повлияват възпалителният процес, отокът, болката и травмата отшумява за кратък период. Необходими са 10 последователни процедури и поддържаща терапия, след като се постигне подобрение. Два пъти месечно е достатъчно да се прилага, до пълно възстановяване“, заяви д-р Алексиева.

Лечебните методи, които тя прилага, не възпрепятстват назначеното от лекарите лечение от традиционната медицина. По нейни думи двата подхода вървят ръка за ръка и комбинирането им е от голяма полза за пациентите. „Холистичната медицина има за цел да събуди оздравителните сили на организма. Тя разглежда човешкото тяло като единство, съставено от три основни нива – физическо, духовно и емоционално. Те са неразривно свързани и когато балансът бъде нарушен, се създават предпоставки за разболяване. Всеки човек е уникален, затова се определя индивидуален лечебен план, а не се предписват едни и същи медикаменти според сходни симптоми“, обясни тя. По нейни думи холистичната медицина търси причината и първоизточника на заболяването, за разлика от конвенционалната, която се бори със симптоматиката.

Профилактиката е сред водещите холистични подходи, подчертава д-р Алексиева. В своята работа тя борави с квантов анализатор, изследващ 136 физиологични показателя на тялото. Той се използва за откриване на заболявания, която все още не са се появили. „Процедурата трае около минута и дава информация за случващото се в организма на клетъчно ниво. Тъй като човек е съставен от енергия, здравата клетка трепти с една честота, а болната с друга“, обясни докторката.

Галина ГЕОРГИЕВА

4 коментара за “Горнооряховски медик холистик лекува с гунафореза

 • 28.11.2017 в 13:08
  Permalink

  Хомеопатията е лъже медицина. Плацебо! Вижте в рекламните сайтове за колко „вълшебни“ и все „нучни“ лекарства има реклами. Или в “ Тубата“- филмчета за „вечни“ двигатели, за енергия от вакуума и т.нат. и все с руски произход.

  Отговор
 • 01.12.2017 в 11:54
  Permalink

  Само да уточня- гунафорезис терапията няма нищо общо с хомеопатия! Нека хора с не медицинско образование не се изказват по този некомпетентен и не издържан от медицинска гледна точка начин!

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!