13 четения

Три майки станаха инициаторки за кулинарна работилница в ОУ „Димитър Благоев“

КУЛИНАРНА РАБОТИЛНИЦА ЗА ЗДРАВОСЛОВНИ ХРАНИ СЪБРА ВЪЗПИТАНИЦИТЕ НА ОУ „ДИМИТЪР БЛАГОЕВ“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Миналия ден децата правиха бонбони и сладкиши от натурални екопродукти, а след това се почерпиха със собственото си производство.

Три майки, чиито деца учат в школото, са инициирали кулинарната работилница, която продължи няколко часа. Идеята на дамите е била учениците да видят как се правят сурови барчета без термична обработка и да разберат, че здравословните сладкиши са вкусни и полезни.

Какаово и кокосово масло, смлени бадеми, орехи и лешници, сусамов тахан, мед, фурми, овесени ядки и др. продукти, подходящи за здравословните сладкиши, са били предоставени за работилничката от магазина „Хляб и приятели“. Двете майки Снежана Михайлова и Кристина Костова, която е доброволка към фондация „За храната“, клон на фондация Food Revolution на известния английски кулинар и автор на готварски книги Джейми Оливър, са разпечатали на малките готвачи рецепти, за да знаят малчуганите, че и сами могат да се справят в кухнята.

Работилницата е част от събитията в проекта „Училището – център в общността“, който изпълнява ОУ „Димитър Благоев“. Той е без финансиране и е част от „Национална мрежа за децата“, като целта е различни учебни заведения в страната да обменят идеи и добри практики.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!