23 четения

Нова детска градина ще бъде построена в квартал „Зона В“

 

Откриха обновена площадка за игра в „Ивайло”

 

НОВА ДЕТСКА ГРАДИНА ЩЕ БЪДЕ ПОСТРОЕНА В КВАРТАЛ „ЗОНА В“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Забавачницата ще е с капацитет за около 120 деца.

Теренът вече и избран и са подадени исканията за отчуждаването му. Готови са документите и за финансиране на новата детска градина, каза кметът на община Велико Търново в петък, когато беше гост на тържество в детска градина „Ивайло“. Тогава в учебното заведение беше открита нова площадка за игра.

Новата детска площадка струва близо 34 000 лв., осигурени от „Екопак България“ в резултат на публично-частното партньорство с Търновската община.

Кметът Даниел Панов и изпълнителният директор на „Екопак” Тодор Бургуджиев прерязаха лентата на обновената площадка.

По време тържеството стана ясно, че е започнала процедурата и за довършване на новия корпус към детска градина „Здравец“, където върви подмяната и на детските съоръжения. И там новата площадка е финансирана от фирма „Екопак“. Предстоят ремонти на детските кътове в две детски градини – „Райна Княгиня“ и „Иванка Ботева“, и в ясла „Пролет“. В още три детски градини в града – „Ален мак”, „Рада войвода” и „Пролет”, ще бъдат направени основни ремонти по проекта на Община Велико Търново за подобряване на образователната инфраструктура.

Коледният благотворителен бал на търновския кмет, който тази година е на 7 декември, ще набира средства за обновяване на детските площадки в детските градини „Първи юни“ и „Слънце“.

С. БОЯНОВА

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!