Арестуваха двама шефове, огняря и домакина на полицията в Павликени за далавера с гориво

За 7 месеца „Вътрешна сигурност“ прочисти три полицейски управления в областта

ЧЕТИРИМА СЛУЖИТЕЛИ НА ПОЛИЦИЯТА В ПАВЛИКЕНИ БЯХА АРЕСТУВАНИ при акция на „Вътрешна сигурност“ и прокуратурата в Павликени вчера сутринта за далавера с гориво. С белезници са били оковани командирът на отделение Георги Едрев, шефът на участъка в Сухиндол Румен Стойчев, огнярят на управлението Бисер Йорданов и домакинът Ангел Стоянов. Четиримата са уличени в комбина и търговия с държавно гориво, което е зареждано от бензиностанция „Лукойл“ в града. Схемата действала от близо година, а сигнал за далаверата бил подаден от бдителни жители на Павликени още преди месеци до всички възможни инстанции. После по случая било образувано следствено дело във Велико Търново и дисциплинарна проверка в Областната дирекция. При разследването екипът се натъкнал на участие на двамата полицаи и сигналът бил препратен и до „Вътрешна сигурност“ в МВР.

СЛЕД КАТО БИЛИ СЪБРАНИ ДОСТАТЪЧЪНО ДОКАЗАТЕЛСТВА, ВЧЕРА БИЛИ ИЗВЪРШЕНИ АРЕСТИ И ПРЕТЪРСВАНИЯ. В складова база на полицейското управление в града били открити туби от минерална вода, пълни с гориво. Гаражът се ползвал за диспечерски пункт и оттам се разпределяло краденото гориво. Схемата била простичка, но заснета и от „Господари на ефира“, които от доста време работели по случая под прикритие. Полицейска патрулка отивала да зарежда на въпросната бензиностанция, но само част от изписаното гориво. Другото количество се пълнело в туби и прибирало в склада. После с него се пълнели личните коли на четиримата участници или пък се продавало на ниски цени. По непотвърдена информация на бензиностанцията работели роднини на престъпната четворка, които може би също участвали в злоупотребите.

ЗАСЕГА ГРУПАТА НЕ Е ОБЯВЕНА ЗА ОРГАНИЗИРАНА И ПРЕСТЪПНА И РАЗСЛЕДВАНЕТО Е ПОД НАБЛЮДЕНИЕТО НА Великотърновската окръжна прокуратура. Все още не е ясно какво количество гориво е намерено при обиските и претърсванията вчера. Според наши източници началникът на управлението Иво Генчев не е замесен в схемата. На място в Павликени е било почти цялото ръководство на ОД МВР воглаве с директора ст. комисар Машов, който обаче не бе открит за коментар.

ТОВА Е ТРЕТАТА ЧИСТКА В ОБЛАСТНАТА ПОЛИЦИЯ ОТ МАЙ ДОСЕГА. Отделът за лов на корумпирани полицаи в МВР „Вътрешна сигурност“ удари през май полицай от Елена. Сюлейман Реджепов вече е уволнен дисциплинарно, след като бе арестуван за търговия с контрабандни цигари и алкохол през магазина на майка си в еленско село. Стоките полицаят пазарувал от склад на търговец в Елена с прякор Лимонадата, който също бе арестуван при операцията на отдела за вътрешни разследвания през май тази година.

САМО ПРЕДИ БРОЕНИ ДНИ – В НАВЕЧЕРИЕТО НА 10 НОЕМВРИ, символ на демократичните промени у нас, ГДБОП нахлу в полицейското управление в Стражица и закопча двама полицаи – Тодор Алексиев и Адреан Стоенчев. Малко по-късно същия ден бяха арестувани и двама от Джулюница. Единият бе 35-ГОДИШНИЯТ МАРИЯН СТАНКОВ. Мъжът е роден в селото и живее там, но е руски гражданин, защото майка му е рускиня. Той бил превозвач и карал тир в чужбина. Според „Вътрешна сигурност” при ареста му са намерени 40 чувала с марихуана. Другият участник в схемата е 40-годишният Боян Ковачев, който се занимавал с овощарство и отглеждал фиданки. И за двамата в лясковското село бяха учудени, че тайно и без никой да знае са се занимавали с отглеждане и пласиране на дрога и са имали „чадър“ от полицията в Стражица. Четиримата били организирана престъпна група за разпространение на дрога, а двамата полицаи пазели мъжете от Джулюница. Случаят бе поет от спецпрокуратурата, а паралелно с това срещу полицаите бе образувана дисциплинарна проверка в ОДМВР и тези дни и двамата щели да бъдат уволнени дисциплинарно. В момента Алексиев и Стоенчев са клиенти на спецсъда. Вторият се е признал за виновен и поискал спогодба. Тодор Алексиев е с постоянна мярка „задържане под стража“, след като преди това е бил в парична гаранция от 4000 лева. Втората съдебна инстанция на специализирания съд обаче го е прибрала на топло по време на съдебно заседание за гледане на мярката му за неотклонение.

Нели СУКОВА

10 thoughts on “Арестуваха двама шефове, огняря и домакина на полицията в Павликени за далавера с гориво

 • 27.11.2017 в 14:06
  Permalink

  Въпросният Едрев преди 2 Години ме спира за проверка и след къто остановява че неми свети една от лампите на регистрационния номер ми задава въпрос “ Какво ще правим сега?“
  Какво може да правим? Да пишем акт или искаш да станеш спонсор на полицията. След като го попитам как спонсор той ми обясни че ще отидем на Бензиностанцията и ще заредя 50 лв. гориво на патрулката.

  Отговор
  • 01.12.2017 в 20:17
   Permalink

   Всички в Павликени са крадци, измамници, далавераджии и каквито си помислите там мошенници.

   Отговор
 • 28.11.2017 в 13:52
  Permalink

  Това е безобразие ! Постоянно стачкуват за заплати, привилегии, социални придобивки…..искаха да се премахне лимита за гориво- да има по-вече да крадат!

  Отговор
  • 29.11.2017 в 9:32
   Permalink

   ВСЯКО СТАДО ИМА ЧЕРНИ ОВЦЕ И МЪРША,НЕ ПРАВЕТЕ ИЗВОДИ ЗА ВСИЧКИ И ВСИЧКО ПОД ОБЩ ЗНАМЕНАТЕЛ!!!

   Отговор
 • 28.11.2017 в 19:48
  Permalink

  Не само уволнение, ами и затвор си трябва, за назидание на всички подобни наглеци !!! То не се накрадоха не се наядоха вее, как да има ред в тази държава, като политици и полицаи от които зависи този ред са най-корумпирани и крадливи ……

  Отговор
 • 28.11.2017 в 20:44
  Permalink

  В Златарица кога ще дойдете да видите тук какво става?Мехмед Топалов най корумпираният полицай кога ще го хванете и уволните?Доносник на мафията и полицай,изчистете се от такива паразити и къртици и може да ви тръгне работата!

  Отговор
 • 29.11.2017 в 8:59
  Permalink

  Ех Нели, Нели, все пишеш статии, но все глупости. Никога не си напълно и точно информирана. Скоро някой омаскарен от теб трябва да ти потърси отговорност за твоите писанки.

  Отговор
 • 01.12.2017 в 20:33
  Permalink

  Очевидно е, че имат нещо сбъркано хората от този край- телефонни измамници, дървена мафия, лекарска мафия, зърнена мафия. За пари са способни на какви ли не измами – да откраднат, да излъжат, да убият…………..

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.