52 четения

Биовина, скара, еленски бут и коледна поща на коледния базар във Велико Търново

ПЪСТЪР КОЛЕДЕН БАЗАР С МНОЖЕСТВО АТРАКЦИИ, РАЗВЛЕКАТЕЛНИ ПРОГРАМИ И СЪБИТИЯ СТЯГАТ В ПАРК „МАРНО ПОЛЕ“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Събитието се организира за поредна година по модел на популярните австрийски коледни базари. Базарът е едно от най-чаканите събития от малки и големи преди Коледните и Новогодишните празници. Тук е отворена и специалната къщичка на Дядо Коледа, в която всички могат да пускат писма с пожелания и идеи за подаръци. Специален автобус ще извозва малчуганите от всички детски градини до къщичката, за да предадат лично своите писма на джуджетата и Снежанка.

ТАЗИ ГОДИНА ЩЕ ИМА ГОЛЯМО ПРЕДЛАГАНЕ НА БИОВИНА, СКАРИ, ПАЛАЧИНКИ, КОМИНЧЕТА, ПОНИЧКИ, ръчно изработени изделия, шапки, шалове и други актуални за сезона стоки, както и множество атракции и изпълнения на живо, информират от „Царевград Търнов“. Базарът отваря официално на 1 декември, но доста обекти в него вече работят.

В момента се изграждат 25 кокетни къщички – павилиони за търговска дейност, специална покрита сцена и детски атракцион. Предвидени са ежедневни прояви за малки и големи. Паркът е с празнична украса и атрактивно осветление, а под внушителна естествена елха в началото на базара е коледната поща. За да се получи отговор от белобрадия старец, писмата трябва да са с написан обратен адрес, съветват помощниците на Дядо Коледа. Коледният базар ще продължи до 31 декември.

С. МАРИНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!