В Кълъраш се проведе среща по проекта за борба с бедствия и аварии | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

В Кълъраш се проведе среща по проекта за борба с бедствия и аварии

Публикувана на: 29.11.2017г. 196 прегледа

Информационна среща в рамките на изпълнение на проект „Управление на риска и защита от наводнения в трансграничните региони Кълъраш и Полски Тръмбеш” се проведе в румънския град Кълъраш. На срещата от румънска страна присъстваха областният управител на област Кълъраш, губернаторът на област Кълъраш, ръководител и служители на Инспектората за спешни ситуации на областта и екип на проекта. От П. Тръмбеш в срещата взеха участие председателят на Общинския съвет  Маринета Кузманова, началникът на РС ПБЗН Илиян Илиев, екип на проекта и служители на общината.

След приветствените думи на представителите на ръководство от двете страни ръководителят на проекта на водещия партньор Община Полски Тръмбеш представи презентация относно основни цели на проекта, очаквани резултати и конкретните дейности, които ще бъдат изпълнени от двете страни в рамките на проекта. Ръководителят на Инспектората за спешни ситуации от Кълъраш подробно запозна присъстващите с интервенционното оборудване за извънредни ситуации, което ще бъде закупено в рамките на проекта. Срещата завърши с дискусия между страните за по-нататъшни действия на екипите по управление на проекта, свързани с реалната реализация.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *