Детската музикална школа стана на 50 г. | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Детската музикална школа стана на 50 г.

Публикувана на: 29.11.2017г. 399 прегледа

Читалището в Полски Тръмбеш отбеляза 50-годишния юбилей на своята детска музикална школа с празничен концерт в салона на читалището. Замисълът на организаторите бе да се представи една ретроспекция на развитието на школата през годините, като за целта бяха поканени всички малки и пораснали деца, възпитаници на школата.

Основана в далечната 1967 г. от Станка Пенчева – преподавател по акордеон, тя се е запазила и до днес, като е увеличила формите си с класове по гъдулка, китара, народно пеене, кларнет и поп музика. През годините през школата са минали стотици деца – тя е дала много таланти, които са печелили престижни конкурси и са продължили своето образование в музикална посока.

Трима от ветераните бяха най-атрактивните участници в юбилейния концерт – възпитаници на школата отпреди повече от 40 години, те самите вече бяха ръководители на вокални групи, с които гостуваха на концерта.

Димитър Димитров гостува с вокалната си група „Зорница”, а се представи и със солово изпълнение – „Дунавски вълни”. Петър Петров, който и до днес се занимава активно с музика и работи към читалището, също гостува с вокалната си група „Сияние”, която изпълни „Граовско хоро“. Атанас Атанасов се представи с изпълнение на камерната си формация „Пролетни ритми”. Кошница с цветя бе поднесена от директора на ЦДГ „Детски свят” Даринка Тонкова, а огромната торта за финалния завършек на концерта бе осигурена от общината.

loading...

Коментари за "Детската музикална школа стана на 50 г."

  • 08.12.2017 в 9:26

    Честването на 50 годишния юбилей от създаването на Детската музикална школа при читалището ни беше едно от най-вълнуващите и важни събития от културния ни календар за 2017 година. За голямо съжаление публикувания от вас материал е пълна каша. Името на основателката на школата е Пенка Станчева и тя е преподавател по пиано и акордеон. Всъщност пианото е основния инструмент , който се изучава през всичките тези 50 години ,а вие даже не сте го споменали. За останалите измислици да не говорим.Вокална група сияние е ръководена от бившия ученик на школата – Петър Петров, но тя не изпълнява “ Граовско хоро“, а поп музика, хорото бе изпълнено от Петър Петров.

    Отговор
  • 08.12.2017 в 9:27

    Моля ви, по добре не пишете нищо за нас.Защото с такива материали ни правите за смях пред съгражданите ни и съсипвате всичко

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *