Малките славеи на Обединение бяха забелязани и от Мая Манолова | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Малките славеи на Обединение бяха забелязани и от Мая Манолова

Публикувана на: 29.11.2017г. 229 прегледа

Квартет „Славейчета“ при народно читалище „Мита Стойчева 1900“ е създаден през 2016 година и неговата първа изява беше на „Павел фест“ в село Павел. Вече година и два месеца децата не слизат от сцената.

Техните награди и отличия са много. Последната им изява беше във Варна на фолклорния фестивал „Фолклорен изгрев“, където отново бяха на първо място. Никаела Николова, Калина Колева, Емилия Петрова и Радостинка Василева бяха и лауреати на детския фестивал „Като звездите“ в село Ветрен, община Мъглиж, който е под патронажа на Мая Манолова.

Понякога квартетът става и трио, когато някое от децата е болно и не може да участва, но това не е проблем за тях. Малките сладури се надяват на изява в чужбина, но това зависи от тях. Много репетиции бяха нужни, за да достигнат това ниво. През изминалата година те участваха на 6 фестивала и донесоха 6 първи награди, а всяко дете е и индивидуален изпълнител. За последните си две участия славейчетата на Обединение получиха подкрепа от общината и от кмета Георги Чакъров. Кураж на хлапетата дава Снежанка Йорданова, секретар на читалището и майка на талантливата Калина.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *