Параолимпиецът Михаил Христов ще гостува в Г. Оряховица

Параолимпиецът Михаил Христов е първият гост, който се включва в инициативата „отГОворните” в Горна Оряховица. Той ще се срещне с младите хора в града, за да разкаже своята история и за силата на човешкия дух. Михаил Христов губи ръцете си едва 14-годишен след инцидент. Въпреки това той не се отказва от мечтите си и се отдава на спорта. Михаил е лекоатлет, параолимпиец и трикратен световен шампион на дълъг скок за хора с увреждания. Осем пъти подобрява и държи европейски рекорд в своята дисциплина.

„Името на Михаил Христов бързо се превърна в нарицателно за сила, вдъхновение и успехи. Той е доказателство за силата на човешкия дух и ни кара да вярваме, че в живота няма непреодолими препятствия“, сподели Даниел Божанков от „отГОворните“. Тяхната кауза, обединяваща група млади хора от Горна Оряховица, е насочена именно към добрия пример, който търсят и искат да покажат на връстниците си.

Срещата с Михаил Христов ще е на 1 декември в скай бара на комплекс „Амбарица“ в Горна Оряховица от 18.30 часа, а входът е свободен за всички желаещи да се запознаят с параолимпиеца.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *