Петокласници учиха за пожари и бедствия в изнесени часове на класа | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Петокласници учиха за пожари и бедствия в изнесени часове на класа

Публикувана на: 29.11.2017г. 119 прегледа

Във връзка с изпълнение на план за съвместни действия на МВР и МОН през периода 2016 – 2018 г. са проведени срещи с директорите на ОУ и СУ на територията на община П. Тръмбеш с цел организиране на обучения като изнесен час на класа с учениците от петите класове. Мероприятията се провеждаха всеки понеделник в Раданово, Петко Каравелово и Полски Тръмбеш.

По време на обученията имаше семинарни уроци с презентиране на опасностите при пожар, авария, катастрофа и природни бедствия, вероятните източници на запалване вкъщи и в клас, както и поведението на учениците при провеждане на евакуация и съобщаването за опасността на тел. 112.

В занятията бяха включени и практическо провеждане на учебна евакуация, гасене на реален пожар на тава с леснозапалима течност, както и демонстрация с пожарна и спасителна техника. Мероприятията приключиха с множество снимки, положителни емоции и усмивки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>