126 четения

Правят картинг писта за развлечения и състезания край Килифарево

Иво Табаков инвестира в комплекса, обогати колекцията си от ретро машини и самолети и с болид от „Формула 1”

 

МОДЕРНА КАРТИНГ ПИСТА, НА КОЯТО ЩЕ МОГАТ ДА СЕ ОРГАНИЗИРАТ И СЪСТЕЗАНИЯ, ЩЕ ПРАВИ ПРЕДПРИЕМАЧЪТ ИВО ТАБАКОВ КРАЙ КОМПЛЕКСА СИ В БЛИЗОСТ ДО КИЛИФАРЕВО. Тя ще бъде разположена северно от градчето за шофьори на ЕТ „Румяна Хинкова“. Предприемачът, който наскоро си взе, реставрира и експонира автентичен щурмови самолет СУ – 22, държи над 80 дка в района, върху които се простира комплексът. Писта за картинг, която да отговаря на нормативите за състезания, в момента няма в цяла Централна Северна България, а най-близката и модерна, каквато ще има край старата столица, е изградена в Хасково. Намеренита на Табаков са тук, освен да карат малки и големи, тъй като този спорт е доста популярен, да се организират индивидуални състезания, както и местни шампионати.

ДОКАТО РАБОТИ ПО НОВОТО СИ НАЧИНАНИЕ, КУЛТОВИЯТ ПРЕДПРИЕМАЧ ОБОГАТИ И КОЛЕКЦИЯТА СИ ОТ РЕТРО МАШИНИ И САМОЛЕТИ И С МОДЕЛ НА БОЛИД ОТ „ФОРМУЛА 1”.

Той е разположен на специален пиадестал точно до гордостта на колекцията му – изтребителя СУ – 22, и е истинска атракция за всички преминаващи. Колекцията на Табаков вече се превръща в своеобразна туристическа атракция, а край нея се спират за снимки и да разгледат стотици преминаващи. Той е събрал над 50 машини от култови марки, включително гордостите на социндустрията – „Симсон” с педали, „Иж“, „Ковровец“, „Урал“ и множество други.

Стилян НАЙДЕНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!