Сестрата на Валери Божинов дари косата си за онкоболни жени

18-ГОДИШНАТА ТЪРНОВКА МИХАЕЛА АНГЕЛОВА ОТРЯЗА ДЪЛГИТЕ СИ КОСИ, ЗА ДА ГИ ДАРИ ЗА НАПРАВАТА НА ПЕРУКИ ЗА ОНКОБОЛНИ ЖЕНИ. Момичето, което е сестра на известния футболист Валери Божинов, дари косата си точно на 1 ноември – Деня на народните будители, като символ на ново начало и с надеждата да помогне на някой нуждаещ се.

„За последно бях с къса коса в четвърти клас. Оттогава винаги съм била с дълга коса до кръста. Грижих се за нея с много любов в продължение на 8 години, но един ден реших, че искам нещо ново и различно. Така се престраших да направя тази стъпка и да отрежа косите си“, разказва Михаела. Разделя се с тях още през септември във фризьорския салон на Мирослава Петкова от старата столица, която е част от националната кампания „Надеждата е красива“. Именно тя разказва на Михаела за инициативата. „Замислих се колко много обичам косата си и колко е важна за мен, а онкоболните жени губят косите си по време на лечението. Смятам, че в такъв труден за тях момент имат нужда да се почувстват отново женствени и красиви. Затова реших любовта, която влагам чрез грижите за косата си, да я предам на някоя нуждаеща се жена“, споделя красивата Михаела. Първоначално близките и приятелите й не вярвали, че ще се реши на подобна стъпка, но след като го направила получила тяхната подкрепа за благородния жест. За него получава и специална грамота за това, че се включва в „Надеждата е красива“. Споделя, че не го е направила, за да парадира с дарението, а защото се надява да помогне и да вдъхнови и други момичета да се включат в кампанията.

Михаела е родена в Малта, но живее със семейството си във Велико Търново. Ученичка е в Спортното училище. И макар майка й Пепа да е бивша баскетболистка, а баща й Сашо Ангелов да е посветен на футбола, Михаела избира съвсем различен спорт. Тя се насочва към хандбала и тренира усилено при известната треньорка Йонка Генчева. Занимава се със спорт от съвсем малка. Заради него в 9 клас се прехвърля от Езикова гимназия в Спортното училище. За съжаление, през май 2015 г. претърпява тежка травма – къса предна кръстна връзка и менискус на едното коляно, заради което се налага да се откаже от професионалния спорт. Но пък ежедневно тренира, за да поддържа форма.

Весела БАЙЧЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *