94 четения

Шефът на пожарната в Павликени също заснет да пълни бензин в пластмасови туби

Образуваха дисциплинарни производства срещу уличените в кражби на гориво служители на МВР

 

НАЧАЛНИКЪТ НА ПОЖАРНАТА В ПАВЛИКЕНИ ВАЛЕНТИН ДЖАМБАЗОВ също е заснет да пълни гориво в пластмасови туби. Заради това началникът на Областната пожарна комисар Красимир Кръстев стартира пълна проверка на пожарната в града, каза вчера той.

„Наливал съм, когато ни е трябвало гориво за малогабаритната техника. Това са моторни триони, флексове, мотоагрегати. За тях горивото се смесва с масло и са нужни много малки количества. Разполагаме с железни туби, които са отпреди 50 г. и са ръждясали и затова не ги използваме. За купуваното гориво обаче имаме отчетни документи и категорично мога да кажа, че не е отклонявано, а е използвано по предназначение“, заяви Валентин Джамбазов.

Тежки дисциплинарни наказания грозят обаче четиримата полицейски служители от управлението в Павликени, които са уличени в кражба на гориво, което се е полагало за патрулките.

„От няколко месеца в Областната дирекция на МВР във Велико Търново има образувана дисциплинарна преписка, по която бе разпоредена проверка. Уведомени бяха Следствената служба и прокуратурата. Със съдействието на служители на бензиностанциите на „Лукойл“, с които имаме споразумение за обслужване на служебните ни автомобили, бяха засечени нарушения“, обясни директорът на ОД на МВР във Велико Търново старши комисар Димитър Машов.

Той допълни, че е подготвил заповеди за дисциплинарни производства срещу трима от служителите – Ангел Стефанов, Бисер Йорданов и Георги Едрев.

„Тъй като началникът на полицейския участък на Сухиндол Румен Стойчев е назначаван с министерска заповед, за него трябва да се произнесе лично министърът на вътрешните работи. Какви наказания ще бъдат наложени на въпросните лица, зависи от събраните доказателства. Работата по случая продължава и ако се установи, че има и други замесени служители в схемата, те също ще бъдат привлечени под наказателна отговорност. Още когато встъпвах в длъжност, заявих категорично, че ще бъда безкомпромисен срещу всеки, който извършва злоупотреби“, уточни още старши комисар Машов.

В понеделник при мащабна акция на „Вътрешна сигурност“ на МВР и ОД на МВР във Велико Търново бяха задържани командирът на отделението Георги Едрев, огнярят Бисер Йорданов, домакинът Ангел Стефанов и началникът на полицейския участък на Сухиндол Румен Стойчев. По случая в Окръжна прокуратура е образувано производство за присвояване на материали от длъжностни лица от склад на полицията.

От месеци те били следени след сигнали, че отклоняват гориво, след като на местна бензиностанция в резервоарите на патрулките наливали минимално количество бензин, а останалите литри сипвали в пластмасови туби от минерална вода. След това въпросното гориво било отнасяно в гараж на полицията, който служел като „гара разпределителна“ за задигнатия бензин. При обиските в понеделник в имотите на четиримата служители са иззети туби с бензин, но точното количество тепърва ще се изяснява. Разпоредени са експертизи, които пък ще установяват какви количества са отклонени и какви щети са нанесени на МВР.

Междувременно далаверите на полицейските служители били заснети и от екипи на „Господари на ефира“. На кадрите лъснал и началникът на пожарната в Павликени Валентин Джамбазов. Въпреки че огнеборците непрекъснато съветват гражданите, че е забранено да се налива гориво в пластмасови бутилки, самият началник на пожарната лично го е правил.

Прочистването на полицейските структури във Великотърновска област от корумпирани кадри продължава. Наскоро са били дисциплинарно уволнени двама полицаи от Свищов, за които се доказало, че са взели рушвет 20 лева при проверка на автомобил. В момента върви и дисциплинарно производство срещу друг полицай, също от крайдунавския град, за когото има сигнал, че е крал камъни от чужда ограда.

Нели СУКОВА

2 коментара за “Шефът на пожарната в Павликени също заснет да пълни бензин в пластмасови туби

 • 30.11.2017 в 6:14
  Permalink

  Крали камъни, взели 20 лева подкуп, наливали си гориво за сметка на патрулките… Ами увеличете им заплатите, за да не кокошкарстват!

  Отговор
  • 30.11.2017 в 12:53
   Permalink

   Няма да стане, даже и да им ги увеличат. Пак ще си кокошкарстват. Контрапредложение – ами да напуснат, щом са им малки заплатите!

   Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *