71 четения

Мариян Петров трети на международен турнир в Малта, 90 шахматни надежди ще мерят сили във В. Търново

Гросмайстор Мариан Петров се класира трети на силния открит международен турнир в Малта. Състезателят на ШК „Етър“ и шампион на България за 2017 г. за мъже постигна резултата в компанията на 230 участници. Той бе поставен под номер 4 сред състезателите с ЕЛО 2470. Победител с 8 точки стана гм Стимен Агдестайн от Норвегия, който бе и с най-висок рейтинг, а в оспорваната надпревара десет шахматисти, сред които и гм Мариан Петров, завършиха с по 7 точки. Допълнителните показатели отредиха за представителя на ШК „Етър“ призовата трета позиция, втори е гм Стелан Бринел от Швеция.

Междувременно от великотърновския клуб съобщиха за голям интерес към предстоящото издание на ежегодния турнир по шахмат за купата на Mall Велико Търново. Третото издание на надпреварата предстои в неделя, 3 декември. Организатори по традиция са шахматен клуб „Етър“ и Mall Велико Търново.

„Намеренията бяха в него да се включат 70 състезатели. Поради огромния интерес към турнира местата бяха увеличени с 20 и вече участниците са над 90. Записването приключи и спряхме да приемаме заявки. Надпреварата е много силна, с участници от цялата страна и сериозен награден фонд с много призове“, коментира треньорката на ШК „Етър“ международен майстор за жени Светла Йорданова.

Турнирът е разделен в категории до 6-, 8-, 10- и 12-годишна възраст.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *