Месечен хороскоп. Прогноза за месец декември, 2017 година

Започва месец на забавни и необичайни обстоятелства, но неподходящ за стартиране на промени

 

Лунна диета през декември:

В дните от 1 до 3 и от 18 до 31 декември Луната е в нарастваща фаза. В този период хапвайте по малко и начесто, за да задвижите метаболизма и преодолеете чувството за подутост. Избягвайте мазните меса и животинските продукти като цяло. Гладуването и диетите не дават желаните резултати, но постенето води до по-добро общо физическо състояние. В дните от 4 до 17 декември фазата на Луната е намаляваща. Гладуването някак се получава по-лесно и безпроблемно. Чувстваме ситост и от малкото, което хапваме. Това е времето, когато е добре да скъсим интервалите на хранене, да се храним по-често и в малки количества. Подходящи дни за стартиране на дългосрочен хранителен режим или диета този месец са 7, 8, 16, 17 декември. Подходящите дни за лунна диета този месец са 3 декември – фаза пълнолуние, 10 декември – фаза последна четвърт, 18 декември – фаза новолуние, 26 декември – последна четвърт.

Грижа за косата:

Благоприятни за подстригване на косите са датите 9, 10, 11, 12, 13, декември (растежът се забавя) и 1, 2, 19, 20, 28, 29 декември (за да расте косата ви по-бързо след това). Неблагоприятни дни за посещение при фризьора са 5, 6, 14, 15, 23, 24, 25 декември. На връх Нова година не прекалявайте с употребата на лак за коса или продукти, които могат да предизвикат алергична реакция и да развалят хубавия празник.

Важни звездни аспекти през месеца:

Месец декември – месец на силни очаквания, забързани дни и зимни приказни картини. Месец, който отминава като един миг заради приготовленията за коледните и новогодишни празници. Заредете се с позитивна нагласа и изживейте този декември в хармония и положително настроение. Може да се каже, че декември тази година ще е забавен от чисто ежедневна гледна точка. Още на 3 декември Меркурий обръща движението си в ретроградно и ще бъде отново директен навръх Коледа. През всички декемврийски дни очаквайте дежурните му закачки – закъсняване, необичайни обстоятелства, които ви пречат да си вършите нормално работата, счупени вещи, спиране на тока в най-неподходящото време… Списъкът е дълъг за изписване, още повече че ретроградното движение е в Стрелец. Очаквайте неочакваното. За да се предпазите от грешки, отново ще апелирам в периода 3 – 24 декември да не предприемате никакви делови инициативи и действия. Оставете договорите и споразуменията за след коледните празници или за след Нова година за още по-сигурно. Украсете дома си и внесете топлина в своя декемврийски ден. На 10 декември Марс навлиза в Скорпион, откъдето ще ни дава сили и енергия, за да се справяме с ежедневните малки трудности. Ще ни помага да сме по-волеви, когато трябва да откажем съблазнително предложение в деловата сфера. На този етап е важно да сме консервативни с отговора си. На 21 декември Слънцето и Сатурн навлизат в Козирог, а на 25 декември Венера се включва в техния танц. Промените, които предстоят на психологическо и социално ниво в следващите три години, предизвикани от движението на Сатурн в Козирог, са огромни. Но към този момент планетата все още навлиза плахо в своя „дворец” Козирог, където е на трон. Отражението на енергията й в декември е миниатюрно, но полъхът може да се усети. Осигурете си хармония по празниците, не наблягайте на отрупаните трапези, а на добрите взаимоотношения и междуличностното уважение. Посрещнете Новата 2018 година, вгледани в далечни цели, защото това ще бъде година и на мъничките дела, но и на широкомащабните мечти и амбиции.

 

ОВЕН

Социални неразбории

 

За вас това може да се окаже доста труден месец. Месец на различни срещи и социални контакти, в обкръжението на които не се чувствате самите себе си. Искате да хвърлите вината за грешките си на другите хора – приятели, роднини, колеги. Все си намирате изкупителна жертва за личното си безотговорно поведение. Може би ще бъде по-добре, ако се вгледате в себе си и анализирате всичко, което ви се случва. Неслучайно при мнозина от вас възмездията за наскоро направени погрешни постъпки идват тъкмо сега. Не се страхувайте, а приемете трудностите с охота. Чрез тях ще разчистите пътя си напред, но трябва само едно – да ги преодолеете. Движението на Меркурий в обратна посока ви прави изключително нервни, избухливи и податливи на чужди влияния. Усамотявайте се по-често. Сила и воля не ви липсват. Коледните празници и Нова година прекарайте в много тесен семеен кръг. Не преяждайте.

 

ТЕЛЕЦ

Дългосрочен просперитет

 

В последния месец от годината вие развързвате кесията до краен предел. Всъщност, правите го във време, в което трябва да бъдете особено предпазливи относно личните и семейни финанси. Ретроградното движение на Меркурий ще ви забърка в много бъркотии, които изискват малко повече свободен капитал, за да можете да оправите нещата. Имайте скътани настрани пари. Това ще ви направи по-спокойни и независими, защото е крайно неблагоприятно тъкмо сега да вземате кредит или да влизате в заеми. Навлизането на Сатурн в Козирог ще повлияе положително на вашата социална ориентация, като в следващите две-три години ще постави на пътя ви пътека от възможности да смените средата си на живот и да се издигнете в кариерата. Но това е в дългосрочен аспект. А в краткосрочен – внимавайте с харчовете и планирайте добре всеки лев, за да ви останат пари, с които да посрещнете празниците.

 

БЛИЗНАЦИ

Разсеяни до безобразие

 

През декември си подредете хубаво мислите. Структурирайте ги винаги, когато ви се налага да говорите с някого, независимо дали е на ежедневна тематика или в делови план. Заради ретроградното движение на Меркурий вие ще бъдете подчертано разсеяни и трудно ще концентрирате вниманието си в една точка. Най-важното, което трябва да знаете за периода на ретроградност, е да не подписвате каквито и да е било договори или да сключвате сделки. Просто обявете пас и изчакайте новата година, която ще ви обсипе с нови предложения – доста по-изгодни от предлаганите ви сега. В сферата на взаимоотношенията думите ви са много, но действията – никакви. Обещания раздавате навсякъде, без да си правите сметка можете или не можете да ги изпълните. Подгответе празниците по-отрано, за да имате време да си купите всичко онова, което бихте забравили да купили, ако оставите пазара за последния момент. Записвайте си и нещата ще си дойдат в ред.

 

РАК

Гледайте по-лежерно

 

В последния месец от годината сте прекалено живи, отзивчиви и жертвоготовни. Действията ви противоречат на всякакви принципи, които изискват да запазите своята собствена душевност. Раздавате се изцяло, а като не получите същото насреща – страдате. Може би не за първи път става дума за това. Редно е да спрете да задължавате хората да ви обръщат внимание, обграждайки ги с ласки и любезност. Направете доброто заради самото добро, а не за да очаквате да ви отвърнат със същото насреща. Това наранява единствено вас. Месецът може да бъде доста благоприятен, ако не се вглеждате във взаимоотношенията и не ги анализирате до най-малкия детайл. Гледайте по-отгоре. Бъдете скроени широко. Обърнете внимание на физиката си и ако е нужно, започнете да посещавате спорт или фитнес. Коледните и новогодишни празници посрещнете в тесен семеен кръг. Не прекалявайте с хапването. Ще качите бързо килограми.

 

ЛЪВ

Не правете промени

 

През този месец е повече от важно да не си позволявате големи промени или поставяне на нови начала. Сега желанието ви е да разчупите границите, да разместите пластовете в живота си, но моментът е изключително неблагоприятен за всякакви драстични промени. Ретроградното движение на Меркурий, което е обхванало почти целия месец, е причина за забавянето. Приемете това време като дар от съдбата, за да можете да поспрете със задачите и да обърнете повече внимание на себе си, своето семейство и хората, които най-много обичате. Заемете се с избиране на правилните подаръци за всеки един от тях. Коледните и новогодишни празници прекарайте в приятна компания. Независимо дали сте вкъщи или на заведение, вие ще сте център на внимание и ще си изкарате прекрасно.

 

ДЕВА

Подгответе дома си

 

Очаква ви благоприятен месец, ако се съобразите с естественото съдбовно забавяне и не искате да постигате големи, грандиозни резултати. Всъщност, това е месец на довършване на стари дела при мнозина от вас. Често ще бъдете в плен на емоцията и поради тази причина срещате трудности в общуването – чувствате се недоразбрани и неподкрепени. Ще осъзнаете, че в момента вашето мислене се различава от това на другите. Обърнете повече внимание на домашния си уют. Почистете и подредете дома си, подгответе го за предстоящите празници. Украсете всяко кътче, за да ви зарежда с добро настроение винаги, когато го погледнете. През декември вие ще си създавате чувство за комфорт. Малките детайли ще ви правят щастливи. Празниците прекарайте задължително вкъщи, заобиколени от най-близките хора.

 

ВЕЗНИ

Не подемайте начинания

 

През последния месец от годината вие сте изключително общителни и търсите контакта с всеки един човек около себе си. Желаете да разберете малко повече за чуждите съдби, проявявате любопитство, но и разбиране. Затова и често ще бъдете превръщани в търпеливи слушатели на хорската мъка. Не се опитвайте да давате съвети. Само слушайте. На работното място изпълнявайте ежедневните си, рутинни ангажименти. Противопоказно е да се заемате с нещо ново в периода 3 – 24 декември. Това е времето, в което властва ретроградното движение на Меркурий и планетата не подкрепя нито едно ново делово начинание. Коледните и новогодишни празници е добре да прекарате вкъщи, не на гости. Посрещнете вие гости в дома си, където ще се чувствате най-добре. Настроението ви е положително.

 

СКОРПИОН

Сила и енергия

 

Въпреки трудностите, които ви съпътстват през декември, вие се оказвате в доста благоприятна позиция и през по-голямата му част сте подкрепяни късметлии от страна на съдбата. През първата десетдневка енергията ви е ниска. Разсеяни сте и нямате желание да вършите дори ежедневните си дела. Всичко се променя след 11-12 декември, когато Марс застава на ваша страна. Той навлиза в знака ви и изпълва съзнанието и физиката ви с енергия и жизненост. Заради ретроградното движение на Меркурий, което властва през почти целия декември, ще ви посъветвам да не трансформирате тази жизненост в нови делови начинания и инициативи. Пазете финансовото си състояние и в никакъв случай не вземайте заеми и кредити на свое име. Празниците можете да прекарате в приятелски кръг. Независимо дали сте вкъщи, на гости или в ресторантска обстановка, вие ще си изкарате великолепно.

 

СТРЕЛЕЦ

Пазете се от безпаричие

 

През декември сте в добро настроение, бодри и решителни. Предупреждението ми е да не предприемате подписване на договори или споразумения и големи промени в периода на ретроградния Меркурий. Това са дните от 3 до 24 декември. Виждате, че почти целият месец е подвластен на това предупреждение. Това прави декември месец силен не в новите начинания, а в движение на вече предприетите задачи. Правете си сметка и следете добре приходите и разходите си. Не позволявайте да изпаднете в безпаричие към края на месеца, защото това ще ви обрече на ниски доходи в следващите две до три години. Заделете си пари настрани, с които да посрещнете празниците. Сега не е време за търсене на заеми или теглене на кредити. Коледа и Нова година посрещнете вкъщи, където ще се чувствате на мястото си.

 

КОЗИРОГ

Не се преструвайте

 

През декември давате вид на изключително общителни, грижовни и любвеобилни, но често това е поредната поза, чрез която показвате маската си в обществото. Само вие си знаете колко сте уморени от това да угаждате на другите и да се съобразявате с техните настроения. Опитайте да ограничите контактите и да бъдете себе си по-често през този месец. Нямате нужда хората да ви възприемат като мили и добри. Не се притеснявайте да им кажете всичко, което мислите, право в очите. Това ще ви освободи от натрупалото се негативно усещане вътре във вас. Декември ще ви подготви за един по-дългосрочен период. Период, в който Сатурн ще гостува в знака ви. Заредете се с търпение и тренирайте своята издръжливост. Коледните и новогодишни празници изкарайте в компания и не се притеснявайте да разпуснете душите си. Имате нужда от позитивни емоции.

 

ВОДОЛЕЙ

Сантиментални и добри

 

Декември е месец, богат на любов, разбирателство и стабилност. Имате възможност да се извините всекиму за причинените неудобства заради променливите си настроения през годината. Имате възможност да анализирате годината и да хармонизирате връзките си с всички, които обичате. Проявявате сантименталност, която е характерна за вас самите. На работното място не се заемайте с нищо ново. Ретроградният Меркурий забранява всякакви инициативи в деловата област. Не си причинявайте излишни главоболия, като предприемате нови начинания. По-добре се отдайте на завършване на всичко старо. Очакванията ви за прекрасни празници ще бъдат оправдани. Купете подаръци и ги подарете лично на близките си. Не пътувайте, а останете вкъщи по Коледа. Посрещнете гости.

 

РИБИ

Планирайте празниците

 

През декември сте във вихъра на емоции, които трябва да стихнат още в първата седмица. В противен случай те ще ви попречат и ще доведат до грешки. Наближаването на Коледните празници поражда мисли как най-добре да зарадвате вашите близки, като по този начин и да им се извините за липсата на внимание през цялата година. Бъдете сигурни, че няма да стане само с подаръци. За щастие, ще имате достатъчното време да коригирате грешките си, като прекарате всичките почивни дни с тях. Очакват ви позитивни емоции и мигове, които ще оставят невероятен спомен в съзнанието ви.

 

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!

 

1 декември. Действащи, активни, водещи и напористи сте вие. Не ви свърта да стоите на едно място, защото винаги искате да вършите нещо, да бъдете заети и полезни. Често грешите обаче, като се заемате с много инициативи наведнъж и доста от тях не докарвате докрай, а зарязвате до средата. Славите се като влиятелни и властни хора, но недовършените дела неведнъж са ви създавали проблеми. Бъдете последователни и търпеливи. Научите ли се на това, няма как да избягате от съдбата си, която е отредила да станете лидери някой ден.

Навлизате в променлива и активна година, която ще сложи край на мъките, преживени до момента. Бъдете смели и мечтайте. Всичко ще се нареди така, както вие искате, така че започнете да действате още от днес. Пътуванията са препоръчителни, а ако е възможно – излезте за малко и в чужбина. Това ще е ход, който ще отключи късмета ви.

Здраве: Възможни са проблеми с белите дробове, ако сте пушачи, ще можете да откажете порока.

 

2 декември. Вие сте плахи и нерешителни натури. От една страна, владеете всички похвати и тънкости на речта и езика, но трудно се решавате да ги използвате. Чувствителни сте, доста пъти сте го показвали в стихове или загадъчни и красиви рисунки, които не желаете да покажете на никого. Винаги се допитвате до мнението на родителите си, но те не могат да са ваша протекция за цял живот. Опитайте се да живеете по-самостоятелно.

Навлизате в прекрасна година на стабилизация, любов и разбирателство. Това е годината, която ще ви покаже верния път в много направления. Изживейте я спокойно и с много радост.

Здраве: Възможни са чести настинки, тъй като слабите места през следващите дванадесет месеца ще бъдат гърлото и носа.

 

3 декември. Вие сте едни от най-ярките представители на знака Стрелец. Винаги в добро настроение, винаги оптимистично настроени, заразявате всички около себе си със своя позитивизъм. Пазете се обаче от недобронамерените хора, които кръжат навсякъде около вас. Не умеете да преценявате контактите и да пресявате истинските доброжелатели от лицемерите. От това ще си патите цял живот, защото сте доверчиви натури.

Навлизате в година на себеанализ и поглед назад в изминалите девет години, за да осъзнаете грешките си и да поправите стореното. Извинете се на хората, които сте наранили и дайте прошка на онези, които са ви обидили. Колкото повече прощавате, толкова по-добре ще се чувствате. Това е прекрасна година за преквалификация.

Здраве: Възможни са проблеми с кожата, глезените на краката, лимфната система. Живейте пълноценно и не си внушавайте болести.

Станислав Климетнов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *