3 четения

Коледен дъжд от добри новини за Свищов

На пресконференция в Свищов кметът на крайдунавския град потвърди официално, че с писмо на министър Красимир Каракачанов се дава съгласието на Министерството на отбраната да върне на Община Свищов собствеността върху терена на бившите казарми. По повод най-дългоочакваната новина кметът поясни, че предстои широко обществено обсъждане за какво ще се използва и какво ще бъде изградено в тази зона, за да се разгърне потенциалът на този терен, както и тази част от него, която има излаз на река Дунав.

Генчо Генчев обяви, че през изминалата седмица с постановление на Министерски съвет Община Свищов е получила безвъзмездна финансова помощ в размер на 500 хил. лева за ремонт на най-належащите улици в града. Той ще започне веднага щом метеорологичните условия позволят това.

След няколко ползотворни срещи кметът е получил уверение от министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, че до края на годината ще бъдат заделени средства, с които да бъде направено предпроектно проучване за изграждане на пречиствателна станция за питейни води в Свищов. През април следващата година ще започне основната рехабилитация на пътя Свищов – Вардим, като за два месеца ремонтът трябва да приключи.

Министерството на регионалното развитие и благоустройството отпуска на община Свищов и финансова помощ от близо 800 хиляди лева за подмяна на водопроводната мрежа към селата Морава, Козловец, Драгомирово и Хаджидимитрово.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!