10 четения

Коледно градче от приказките отвори врати във Велико Търново

ДЯДО КОЛЕДА И НЕГОВИТЕ ДЖУДЖЕТА ПОСРЕЩАТ ЖИТЕЛИТЕ И ГОСТИТЕ НА ВЕЛИКО ТЪРНОВО В ПАРК „МАРНО ПОЛЕ“. Пъстроцветни фойерверки в декемврийското небе ознаменуваха откриването на приказното коледно градче, разположено в центъра на старата столица. Базарът ще работи всеки ден до Нова година от 10,00 до 20,00 ч., а в 25-те къщички български производители предлагат подаръци за всеки вкус. Детски атракцион гарантира забавленията на малчуганите.

Коледният базар бе открит от заместник-кмета на Велико Търново Ганчо Карабаджаков и от управителя на Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ Борислав Йорданов. Открита бе и специалната пощенска кутия за писма до Дядо Коледа. Заместник-кметът на старата столица пръв написа няколко думи до добрия старец, с които му пожела да донесе радост за всички и много подаръци за децата.

В РАМКИТЕ НА КОЛЕДНИЯ БАЗАР СА ОРГАНИЗИРАНИ И НЯКОЛКО БЛАГОТВОРИТЕЛНИ ИНИЦИАТИВИ. В една от къщичките самодейците от социалните услуги предлагат ръчно изработени подаръци, сувенири и други изделия. Събраните средства в рамките на кампанията „Ние можем“ са в подкрепа на артателиетата към центровете за социални услуги. Благотворителната изложба базар ще работи във всички дни до края на годината.

В периода 11 – 13 декември младежките структури „Ротаракт“ и „Интеракт“ ще проведат кампания в подкрепа на великотърновските деца и за превенция на сърдечносъдовите заболявания. За трета поредна година със свой павилион разполага сдружението „Приятели на животните ВТ“. Доброволците събират парични средства, храна, одеяла, постелки и дори играчки за бездомните кучета и котки. С подкрепата на Община Велико Търново своя благотворителна инициатива организира и фондация „Искам бебе“.

С. МАРИНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!