Лясковското училище „Цани Гинчев“ отличено като най-активно в България

Най-старото училище в Лясковец – „Цани Гинчев”, отбеляза своя патронен празник. Честванията продължиха през целия месец ноември. Започнаха със Седмицата на бащата, която включваше поредица от събития, в които децата, татковците и други значими за малчуганите мъже можеха заедно да се забавляват и да се наслаждават на взаимното общуване. Следващото събитие бе „Ден на толерантността”. Последва голямото четене. Учениците от трети и четвърти клас подготвиха две много интересни приказки на английски и испански език с превод и ги представиха на учениците от първи клас, с което подсилиха желанието им да учат чужди езици. Третокласниците посрещнаха гости от кръжока „Четящият студент, четящото дете” от Педагогическия факултет на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий”.

Училището бе домакин и на среща по проект „Училището като център в общността“ на Националната мрежа за децата. Гости бяха ОУ „Димитър Благоев“ – град Велико Търново, и ОУ „Васил Левски“ – град Правец. Празниците приключиха с училищно тържество „Празнуваме заедно”. В него взеха участие ученици от всички класове.

Месецът завърши с щастливата новина, че НУ „Цани Гинчев” за трета поредна година е отличено като най-активно училище в България.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *