Роди се бебе N 1000 в старата столица

Публикувана на: 04.12.2017г. 6 842 прегледа

2017-а се превърна в бейби бум година

 

МОМИЧЕНЦЕ Е ХИЛЯДНОТО РОДЕНО БЕБЕ В ТЪРНОВСКАТА БОЛНИЦА „Д-Р СТЕФАН ЧЕРКЕЗОВ” ЗА 2017Г., НАУЧИ „БОРБА”. Госпожицата се появила на бял свят в сутрешните часове от последния ден на ноември. Тя е с тегло 2730 г, височина 46 см и ще носи името Никол. Раждането на момиченцето е чрез цезарово сечение, водено от д-р Ерол Максудов и д-р Венелина Михайлова.

Това е първа рожба за младото семейство Мая и Валери Попови. Щастливата майка е на 21 години от Велико Търново, а таткото – на 25 години, от Шумен. Родителите ще живеят и отглеждат малката Никол в старата столица. 21-годишната майка е възхитена от професионализма на работещите в акушеро-гинекологичното отделение на МОБАЛ и отношението им към нея. По нейни думи всички са допринесли за лекото раждане и бързо възстановяване. „Благодаря на д-р Максудов, д-р Михайлова и всички акушерки и санитари – имат златни сърца и вълшебни ръце”, заяви тя. В НЕДЕЛЯ МАЯ И НИКОЛ БЯХА ИЗПИСАНИ И СЕ ПРИБРАХА ВКЪЩИ.

Миналата година за първи път от 25 години в търновската болница хилядното бебе бе родено на 8 декември. Тогава общият им брой бе 1080 деца. През 2017-а това обаче се случи 9 дни по-рано, което дава прогноза, че ТАЗИ ГОДИНА ПЕЛЕНАЧЕТАТА ЩЕ СА ПОВЕЧЕ от предходната. Бейби бумът се дължи на обновяването на сектора с над 500 000 лв. през 2015 година и пристигането на екипа на доц. д-р Светлозар Стойков, който въведе нови правила и методи на работа в звеното. Заедно с него дойдоха и трима млади специалисти, които замениха кадрите на пенсионна възраст. В момента в отделението специализират две лекарки и няма недостиг на персонал.

Г. ГЕОРГИЕВА

Коментари за "Роди се бебе N 1000 в старата столица"

  • 05.12.2017 в 7:13

    Здравейте! Чудесна невина, нека все такива да се чуват и пишат! Бих искала обаче да Ви поправя, за което се извинявам, но моята дъщеря е родена във Великотърновската болница на 8.12.2011 г. Тази година ще навърши 6 г. Благодаря за разбирането и лек ден желая на целия Ви екип!

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>