Студент от известна фамилия на съд за убийство на бедняк… по непредпазливост

Студент от Велико Търново и от известна преподавателска фамилия отива на съд за зловещо убийство на нищо неподозиращ мъж, който си разхождал кучето. Любомир Дерменджиев е изправен пред Темида идната седмица по обвинение на Окръжна прокуратура. Според обвинението младежът нанесъл удар с юмрук в главата, който повалил мъжа на земята и му причинил тежка черепно-мозъчна травма. Това обаче държавното обвинение квалифицира като „причиняване на смърт по непредпазливост“.

Беднякът Христомир Владимиров бе нападнат на 5 януари 2017 г. край дома си на ул. „Венета Ботева“. По това време 48-годишният мъж разхождал кучето си. Група младежи го помислили за циганин и го нападнали, а един от тях го пребил жестоко. 20 дни по-късно и в кома Христомир умира в болницата. Мъжът живеел с майка си Рени Ненова в крайна бедност поради болест. За предстоящото дело като граждански ищец тя получи безплатна адвокатска помощ от колегията в старата столица.

Н. ГЕОРГИЕВА

5 thoughts on “Студент от известна фамилия на съд за убийство на бедняк… по непредпазливост

 • 04.12.2017 в 14:20
  Permalink

  Всичките потенциални пандизчии, каквото търсиш те намира, няма как!

  Отговор
 • 04.12.2017 в 15:24
  Permalink

  Странна квалификация – единия от тях го пребил жестоко !!!!! МХМ явно побоя е бил по непредпазливост ????? – АААААА извинетееее младежа бил от ИЗВЕСТНА ФАМИЛИЯ !!!!!

  Отговор
 • 04.12.2017 в 15:38
  Permalink

  На мен пък ми трият коментарите заради пожелания за летален изход на убиеца.

  Отговор
 • 05.12.2017 в 1:32
  Permalink

  Ще очкваме да напишете и за развитието на случая идната седмица.

  Отговор
 • 10.12.2017 в 23:20
  Permalink

  Каква непредпазливост, бе ?! Как не ви досрамя да наречете убийството на човека с това абсурдно определение ! Уродчето от Дерменджиевото коляно трябва да си плати гяволъка с дългосрочно въдворяване в подходящо заведение поне за 50годинки, с пожелание да дочака възстановяване на смъртното наказание в България. Срам и позор за така наречената съдебна система, в която правото е мъгляво, а раздаването му – гротеска. Ще се радвам, ако съм в грешка за системата, ама едва ли …

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *