6 четения

90 безработни младежи се сдобиха с професия по проект на дружество „Мисъл”

90 БЕЗРАБОТНИ МЛАДЕЖИ ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО, ГОРНА ОРЯХОВИЦА И ЛЯСКОВЕЦ СА ЗАВЪРШИЛИ КУРС ЗА ПРОФЕСИОНАЛНО ОБУЧЕНИЕ ПО ПРОЕКТ НА ДРУЖЕСТВОТО ЗА РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НА ЗНАНИЯ „МИСЪЛ”. Младите хора са на възраст до 29 г., не учат, не работят и не са регистрирани като безработни в Агенцията по заетостта.

„Повярвай в себе си” е името на проекта, по който търновското дружество е успяло да спечели финансиране от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. Идеята е била насочена най-вече към младежи от по-малките населени места, завършили някаква степен на образование или прекъснали обучението си по различни причини, но до момента не открили възможност за реализация. В проекта са се включили и млади хора, които са били разочаровани от избора, който са направили в тийнейджърска възраст.

30 от участниците в проекта вече са вече с квалификация за продавач-консултанти, по 15 са получили документ за зидари, кофражисти, помощник-строители и офис секретари.

Екипът по проекта е обходил всички 49 селища, сред които 7 града и 42 села в общините Велико Търново, Горна Оряховица и Лясковец. Идентифицирани са 176 младежи, които са неактивни, безработни, неучащи и нерегистрирани в местните бюра по труда. 145 от тях са преминали през мотивационно обучение.

Един коментар за “90 безработни младежи се сдобиха с професия по проект на дружество „Мисъл”

  • 04.12.2017 в 15:01
    Permalink

    Много хубаво е това,което се прави. Все пак някой да се застъпи за тези младежи. Чудесна новина.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!