Възпитаници на СУ „Емилиян Станев“ обраха наградите в конкурс за детска рисунка

ПЪРВОКЛАСНИКЪТ ИВАЙЛО ЖЕЛЯЗКОВ ОТ СУ „ЕМИЛИЯН СТАНЕВ“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО СПЕЧЕЛИ ПЪРВО МЯСТО КОНКУРСА ЗА ДЕТСКА РИСУНКА НА ТЕМА „МОЯТА МЕЧТА НА КОЛЕДА“, организиран от великотърновската художничка Мирослава Запрянова. Призовата тройка се допълва от Полина Савова, която е третокласничка в същото училище и Йоана Йорданова, 3 клас в ОУ „Бачо Киро”.

Победителите получиха комплект акварелни бои, скицник – ръчно шит с акварелна хартия, грамота за участие и сладки изкушения. На победителя Мирослава Запрянова е решила да подари и едномесечен безплатен курс по рисуване.

Двете четвъртокласнички Беатрис Яйманова и Цветослава Топалова и Иван Мишеков, който е в трети клас от ОУ „Бачо Киро“, Андрей Александров, 4 клас от СУ „Емилиян Станев“ и Габриела Кесаровска от СУ „Николай Катранов“ в Свищов са носители на поощрителните отличия. Петимата наградени имат право и на три астрономически часа по рисуване в ателието на Мирослава Запрянова „Аванзарте“.

Рисунките на всички победители, както и още 61 картини на участници в конкурса, са подредени в изложба в ателието, за което този детски конкурс беше и първото официално събитие. 250 рисунки е получила Мирослава само месец след като обяви началото на състезанието. Децата, които са й изпратили свои картини, са от Велико Търново, Свищов, Балван, Ресен, Дебелец и Стражица. Най-много са рисунките от училище „Емилиян Стан

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *