14 четения

Ремонтът на пътя В. Търново – Горна Оряховица остава за пролетта

РЕКОНСТРУКЦИЯТА НА ОТСЕЧКАТА МЕЖДУ ВЕЛИКО ТЪРНОВО И АРБАНАСИ ЩЕ СЕ ДОВЪРШИ ПРЕЗ ПРОЛЕТТА ЗАРАДИ МЕТЕОРОЛОГИЧНИТЕ УСЛОВИЯ, КОИТО НЕ СА ПОДХОДЯЩИ ЗА ПОЛАГАНЕТО НА НОВИ НАСТИЛКИ, информира кметът на Горна Оряховица инж. Добромир Добрев. „Смятаме, че е най-удачно да се изчака до пролетта, а не да се разкопава участъкът към нашия град. Това е единственият подход към вилната зона на Горна Оряховица, която се намира под Арбанаси, и там живеят доста хора. Ремонтите биха попречили и на качественото зимно почистване. Имаше идея те да продължат поетапно на участъци, но най-добре е всичко да се свърши напролет“, информира градоначалникът.

Първоначалните намерения бяха обновлението на републиканския път, който свързва трите населени места и е предпочитан и от туристите, да приключи до края на тази година. Практически „великотърновският участък“ вече е готов и са положени всичките слоеве асфалт, оформени са канавки, банкетът и мантинелите. Неофициално по него се минава, но за да се въведе в експлоатация, се чака единствено доставката на пътни знаци и указателни табели. За пролетта остава и довършването на трасето Самоводене – Ресен.

С. МАРИНОВ

10 коментара за “Ремонтът на пътя В. Търново – Горна Оряховица остава за пролетта

 • 05.12.2017 в 13:08
  Permalink

  Дадохте всички поръчки на една фирма и нищо не свърши…..Ако бяхте разделили поръчките на 4 лота и бяхте пуснали 4 фирми да изпълняват, сега всичко щеше да е готово. Пиша ви от чужбина и мога да ви кажа ,че отстрани гледано, нямате нищо общо с Европа. Работите на много ниско ниво,тротоарите в старата част са ужасни,градинките ви са с дизайн от 90 те/няма мулч,камъни/,осветлението на Независимост е ужасно ,единственото хубаво което видях сторено за 1 год. е ремонтираните стари сгради в старата част. Но те са ремонтирани от собствениците си. Търново е много красив, но неподържан град. Имам чувството,че се движи на самотек….

  Отговор
  • 06.12.2017 в 8:56
   Permalink

   Много точен анализ ! Почиваме само на стари лаври, бием се в гърдите, че имаме най-красивия град в Бълария, но реално не правим нищо за опазването му и съхранението, както и за подръжката му, май само можем да рушим и да събаряме, така туристи не се привличат, ме е добре и за самите жители ….

   Отговор
 • 05.12.2017 в 13:42
  Permalink

  Стиляне, става въпрос за отсечката между Горна Оряховица и Арбанаси, а не между В.Търново и Арбанаси! Затова говори и кмета на Г.Оряховица, защото става въпрос за участъка в тяхната община.
  А отсечката от В.Търново до Арбанаси е готова, и за това не може да ни информира горнооряховския кмет, защото е на територията на Община Велико Търново!

  Отговор
  • 07.12.2017 в 17:08
   Permalink

   Кметове- селски, градски НЯМАТ НИЩО ОБЩО С ТОЗИ ПЪТ И НИЩО НЕ ЗАВИСИ ОТ ТЯХ. Това е път от републиканската пътна мрежа! АПИ решава кога ще се ремонтира.

   Отговор
 • 05.12.2017 в 13:48
  Permalink

  Очакваше се, напролет нещо друго ще излезе и … потънаха парите пак …

  Отговор
 • 06.12.2017 в 9:03
  Permalink

  Аз само не разбрах какво иска да каже авторът с:
  „Неофициално по него се минава, но , за да се въведе в експлоатация…“
  Не разбрах дали е сбъркал думата „Неофициално“ би трябвало да е НЕЗАКОННО !!!
  Пътя официално е затворен с пътен знак В2 а именно „Забранено е влизането на пътни превозни средства в двете посоки“
  До кога в България тарикатското ще е „Неофициално“ ?
  Може би докато го търпим ?!?!

  Отговор
 • 06.12.2017 в 12:03
  Permalink

  И сега кат се сурнат пак ония с дивия поглед и гумите за мъгла…

  Отговор
 • 06.12.2017 в 14:22
  Permalink

  Една и съща фирма на всички проекти и празни приказки!Чудя се кой са тези глупаци които са гласували за вас!

  Отговор
 • 06.12.2017 в 14:48
  Permalink

  Тя една амеба има повече мисловен капацитет от горнооряховския кмет, като барман по го биваше.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *