С 3 млн. лв. догодина обновяват Западната промишлена зона и строят новия мост към Шемшево

ДО КРАЯ НА ТАЗИ ГОДИНА НЯМА ДА ЗАПОЧНЕ ИЗГРАЖДАНЕТО НА МОСТА КЪМ ШЕМШЕВО, НО ОЩЕ НАПРОЛЕТ ТОЙ ТРЯБВА ДА БЪДЕ НАПРАВЕН ЗАЕДНО С ЦЯЛАТА ПРОМИШЛЕНА ЗОНА  НА ВЕЛИКО ТЪРНОВО, информираха от кметството. Общата инвестиция в двата обекта е почти 3 млн. лв.

Новия мост, който е единственият пряк път към 8 села, ще прави компанията „Пътни строежи ВТ“, а възложител е държавата. По същото време същата фирма започва и пълна реконструкция на инфраструктурата на Западната промишлена зона, където се трудят над 5 хил. човека. Общата инвестиция е за над 3 млн. лв. Градската и бизнес среда в промишления район на старопрестолния град ще бъдат обновени със средства от Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020. Цялата съществуваща техническа инфраструктура, свързана с бизнеса, ще бъде подобрена и обновена. Изградени и рехабилитирани ще бъдат над 2.5 километра участъци от общинската пътна мрежа, които осигуряват достъпа до промишления район. Поставени ще бъдат 200 пътни знаци и указателни табели.

Западната индустриална зона на Велико Търново е сред най-бързо развиващите се в Северна и Централна България, като общият брой на производствените комплекси и фирмите, които развиват дейност там, е над 30.

Стилян НАЙДЕНОВ

2 thoughts on “С 3 млн. лв. догодина обновяват Западната промишлена зона и строят новия мост към Шемшево

 • 06.12.2017 в 13:11
  Permalink

  Май че само тази фирма печели проекти

  Отговор
 • 06.12.2017 в 14:18
  Permalink

  Естествено че само тази фирма,само тя се отчита !

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.