Две ученички от гимназията по туризъм спечелиха студентски права | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Две ученички от гимназията по туризъм спечелиха студентски права

Публикувана на: 07.12.2017г. 285 прегледа

БОРИСЛАВА ПАУНОВА И ПЛАМЕНА ПЕТЕВА СИ СПЕЧЕЛИХА ПРАВОТО ДА СТАНАТ СТУДЕНТИ В ИКОНОМИЧЕСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ ВЪВ ВАРНА след успешното си представяне в конкурс за есе. Националното състезание е било по предприемачество на тема „Работното място на бъдещето“.
Борислава Паунова е ученичка в XII клас, специалност „Организация на хотелиерството“, а zadochno1Пламена Петева е единадесетокласничка и учи в специалност „Туристическа анимация“. Тя има още една година, за да завърши средното си образование, но Борислава ще трябва да избере специалност във вуза в морската столица, защото е абитуриент тази година. Учителят, подготвил учениците за конкурса, е инж. Славка Проданова.

Организатори на конкурса са били Икономическият университет във Варна чрез клуб „Млад предприемач“ към Студентски съвет и The Taxback Group. В своите творби участниците е трябвало да опишат как изглежда работното място на бъдещето, как е организирано пространството, с какво разполагат служителите, как екипите се сплотяват и кои са техните общи работни цели.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *