Завършват три нови луксозни хотела в Арбанаси | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Завършват три нови луксозни хотела в Арбанаси

Публикувана на: 07.12.2017г. 508 прегледа

Комплексите – с подземни паркинги, футболни игрища и спа центрове на открито и закрито

 

ПРЕД ЗАВЪРШВАНЕ СА ТРИ ХОТЕЛСКИ КОМПЛЕКСА, КОИТО ЩЕ СА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ И ЛУКСОЗНИ В АРБАНАСИ. ОЧАКВА СЕ ОЩЕ В НАЧАЛОТО НА СЛЕДВАЩАТА ПРОЛЕТ ТЕ ДА ПОСРЕЩАТ И ПЪРВИТЕ СИ ГОСТИ. Подземни паркинги, спа центрове на открито и закрито, тенис кортове и даже футболно игрище с паркови зони, фонтани и езерца ще радват посетителите им. „Правят се и се разширяват хотели и така се обогатява местният туристически продукт. Стилът на сградите е характерен за арбанашката архитектура и така се съхранява и автентиката на района, като същевременно се отговаря на изискванията на посетителите, които освен старини искат да имат и удобства“, коментира главният архитект Николай Малаков. С двойното си разширение „Севастократор“ става най-големият арбанашки хотел. Собственикът му Стефан Дойчев изгради два подземни паркинга, които са първите в селото, две нови хотелски крила и модерен център за релакс.

ПОЧТИ ИЗГРАДЕН Е И ДРУГИЯТ ХОТЕЛСКИ КОМПЛЕКС – „БОЛЯРСКО СЕЛО“. Негов собственик е бизнесменът Красен Маслянков, който планира да реже лентата около празника на града.

„Ще предложим доста екстри на гостите си, защото слабост на местния туристически продукт е как да задържим туристите повече от ден и да им е интересно“, коментира той. Комплексът се намира в най-южната точка на Арбанаси, точно срещу крепостта Царевец. Подземен паркинг, панорамни барове и спа центрове, красив инфинити басейн, както и 30 стаи ще включва „селото“, чиято архитектура е характерна за Арбанаси.“, обясни Маслянков. „Болярско село“  ще има разгъната застроена площ от почти 4000 хил. кв. метра с ниско терасовидно застрояване, паркови зони, спортни игрища и множество други екстри. И двата хотела ще са тризвездни, но реално ще отговарят на категория от 4 и даже 5 звезди, коментират запознати.

МОЩНО ИНВЕСТИРА В АРБАНАСИ И БИЗНЕСМЕНЪТ НЕДКО ХРИСТОВ. Той притежава два хотела в съседство – „Арбанашки хан“, а неотдавна купи за 700 хил. лв. и комплекса „Загорие“ чрез компанията си „Новакем“. Предприемачът държи и друга популярна фирма – „Синтезия“. Той вече е изкупил няколко къщи между двата си хотела и започна двойно разширение на „Арбанашки хан“. Към него изгради и просторен паркинг, а в плановете му влизат да развие и двата си комплекса, като реализира своеобразното им свързване. Според запознати трите комплекса ще станат най-големите в историческото село.

Стилян НАЙДЕНОВ

loading...

Коментари за "Завършват три нови луксозни хотела в Арбанаси"

 • 07.12.2017 в 15:13

  То не остана свободна полянка с панорама към В.Търново! Който иска да гледа, ще го лаят кучетата на „комплексите“.

  Отговор
 • 08.12.2017 в 6:31

  Отново презастрояване тип Слънчев бряг, което урбанизира селото и то ще заприлича съвсем на баровски мутряшки квартал. Да не говорим че отсега е ясно че капацитетът надвишава многократно интереса към такива туристически предложения. Постройте сега и жилищен квартал на Гарга баир че окончателно да приключим с автентичността на Арбанаси…

  Отговор
  • 08.12.2017 в 8:22

   Че тя (автентичността) отдааавна я няма!

   Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *