Наградиха най-добрите студенти от Факултета по изобразително изкуство | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Наградиха най-добрите студенти от Факултета по изобразително изкуство

Публикувана на: 07.12.2017г. 209 прегледа

ЧЕТВЪРТОКУРСНИЦИТЕ ОТ СПЕЦИАЛНОСТТА „ИЗЯЩНИ ИЗКУСТВА – ГРАФИЧЕН ДИЗАЙН И ВИЗУАЛНИ КОМУНИКАЦИИ“ ПОЛУЧИХА НАГРАДАТА ЗА КУРС НА ГОДИНАТА на традиционната студентска изложба, която беше открита официално вчера. Работите на младите художници са разположени в централния корпус на факултета. Доц. Пеньо Пенев е водещият преподавател на целия IV курс, отличен с една от престижните награди.

Призът на Община Велико Търново отиде при студентите от специалността „Педагогика на обучението по изобразително изкуство – стенопис“ с водещ преподавател доц. Владимир Аврамов. Отличието е за участието на студентите в проектите за естетизация на различни пространства, по които университетът и общината работят заедно. Най-добрите разработки на младите художници ще бъдат реализирани, след като за тях бъдат избрани най-подходящите места, стана ясно по време на церемонията по награждаването.

Виктория Николова, третокурсничка в специалността „Рисуване и интермедия“ в курса на доц. Костадин Млячков, и Катрин Александрова, която учи живопис и е трети курс при проф. Николай Иванов, грабнаха наградата на ректора на ВТУ.

Наградата за графика получи Даяна Катинова, която учи изящни изкуства – графика, и е в четвърти курс. Водещ преподавател е доц. Христо Керин. Мила Веселинова, която е магистър по графичен дизайн и визуални комуникации в курса на доц. Светослав Косев, беше наградена с приза за графичен дизайн.

Награда за живопис отиде при Ивелин Георгиев, който е трети курс и учи в класа на доц. Красимир Карабаджаков, и при Надежда Златкова, първокурсничка, с водещ преподавател гл. ас Мартина Караиванова. Четвъртокурсникът Николай Чемберски грабна отличието за скулптура. Той учи в класа на проф. Стефан Лютаков. Пламен Кондов, магистър по стенопис в групата на д-р Анастасия Андреева, спечели приза в тази категория. Наградата за рисуване журито присъди на Рослана Ефтимова, трети курс в специалността „Рисуване и интермедия“ с водещ преподавател доц. Костадин Млячков, и на Нуркан Нуф, който е втори курс в същата специалност в класа на доц. Младен Младенов.

Годишната студентска изложба няма конкурсен характер. В нея са представени най-добрите постижения в областта на живописта, графиката, скулптурата, графичния дизайн, стенописта и рисунката.

Сашка АЛЕКСАНДРОВА

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *